OSUMNJIČENI PUCAČ IZ ATINE USKORO U SRBIJI: Brašnjević broji sitno u španskom pritvoru

Z. Uskoković

23. 04. 2024. u 07:00

BEOGRAĐANIN Milinko Brašnjević, jedan od osumnjičenih za ubistvo Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, 19. januara 2020. godine u Atini, uskoro će se naći pred pravosudnim organima Srbije.

ОСУМЊИЧЕНИ ПУЦАЧ ИЗ АТИНЕ УСКОРО У СРБИЈИ: Брашњeвић броји ситно у шпанском притвору

Foto: Arhiva Novosti

 Ministarstvo pravde, na osnovu zahteva i spisa koje im je dostavilo Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK), uputilo je zahtev španskim kolegama da se Brašnjević izruči i, kako saznajemo, ova procedura je pri kraju i on će vrlo brzo iz ekstradicionog pritvora biti prebačen u Srbiju.

Brašnjović se sumnjiči da je bio pripadnik kriminalne grupe, koju su, prema navodima TOK, organizovali Radoje Zvicer, Veljko Belivuk i Darko Šarić. U Španiji je uhapšen krajem februara ove godine i to na osnovu informacije koju je poslao MUP Srbije. TOK vodi istragu za zločin u Atini, ali i ubistvo Baranina Alana Kožara i Užičanina Damira Hadžića, jula iste godine na Krfu. Prema obaveštajnim podacima, sva četvorica su pripadala, navodno, "škaljarskom" kriminalnom klanu.

U međunarodnoj akciji, kodnog naziva "Vertikala", obuhvaćeno je 19 osumnjičenih, a među njima su pored srpskih i crnogorskih i državljani BiH, Grčke i Španije. Kao direktni izvršioci zločina u Atini označeni su Brašnjović i Ljubomir Lainović, kojeg su u međuvremenu njegovi "saborci" ubili. U Crnoj Gori se vodi sudski postupak za njegovu smrt, jer se sumnja da je likvidiran nadomak vikend-naselja Spuž.

Za zločine u Grčkoj, kako je saopštio UKP MUP Srbije, sumnjiče se i Dušan Jovanović Giba, koji je odranije bio u pritvoru u Bosni i Hercegovini, zatim Dragan Tomić zvani Vojnik, Vladimir Vojinović, Slobodan Vujačić, Vladimir Mandić, Rade Stojčić, kao i Ratko Živković i Milovan Zdravković zvani Teg. Jovanović i Vojinović su, kako se sumnja, bili direktni izvršioci likvidacije na Krfu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)