PRIVEDEN VLASNIK SPLAVA "KARTEL": Još troje osumnjičeno za izazivanje opšte opasnosti

N.B.

28. 12. 2023. u 15:22

NAKON što je u noći između subote i nedelje potonuo splav "Kartel" kod beogradskog Sajma, na kojem je u tom trenutku bio veliki broj, uglavnom tinejdžera, juče su, kako je saopštilo Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, zadržane četiri osobe, V. M., A. E., M. M. i N. B. zbog sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

ПРИВЕДЕН ВЛАСНИК СПЛАВА КАРТЕЛ: Још троје осумњичено за изазивање опште опасности

Foto D. Milovanović

Prema saopštenju, reč je o vlasniku splava i odgovornim licima. Po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno im je zadržavanje u trajanju od 48 časova, u kom periodu će osumnjičeni biti saslušani, te će nakon iznošenja njihove odbrane tužilaštvo doneti odluku da li postoji neki od zakonskih osnova da se prema nekom od osumnjičenih predloži određivanje pritvora.

Tužilaštvo je u nedelju izdalo nalog policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Odeljenja za istraživanje eksplozija, požara i havarija i Odeljenja za uviđajno-operativne poslove, koji su utvrdili identitet osumnjičenih.

- Nakon prikupljanja potrebnih obaveštenja, uvida u raspoloživi video-zapis, te na osnovu drugih raspoloživih dokaza izvedenih u dosadašnjem toku predistražnog postupka, utvrđeno je da postoji osnov sumnje da se u radnjama V. M., A. E, M. M. i N. B. stiču sva bitna obeležja navedenog krivičnog dela - piše u saopštenju.

Dalje u toku dokaznog postupka biće naloženo veštačenje u okviru kog će veštak dati svoj nalaz i mišljenje na osnovu raspoloživih dokaza kao i pregleda objekta, te biti ispitani oštećeni i izvedeni dokazi na osnovu kojih će biti utvrđeno kolika je visina imovinske štete koja je nastupila usled kritičnog događaja. Utvrdiće se i da li su neke osobe zadobile povrede kritičnom prilikom, a tražiće se i medicinska dokumentacija, kako bi se utvrdila vrsta i težina povreda koje su eventualno zadobili učesnici predmetnog događaja prilikom potonuća splava.

Takođe, ovo tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da utvrde da li je kritičnom događaju, odnosno potonuću splava „Kartel“, prethodila tuča, te da se utvrdi identitet osoba koje su učestvovale u toj tuči, kao i da li su prilikom tuče neki zadobili povrede, te vrstu i težinu eventualno zadobijenih povreda.

Nakon prikupljanja svih raspoloživih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja, tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju u ovoj krivičnopravnoj stvari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu