TELO MOG SINA LETELO JE 50 METARA: Otac mladića stradalog u Sijenici, u saobraćajnoj nesreći, očajan - Emir nije snimao trke (FOTO)

J.D.Lj.

15. 11. 2023. u 20:00

MOJ sin je izašao iz vozila, jer nije želeo da se trka i učestvuje u tome. Bio je na raskrsnici, odnosno kružnom toku u blizini jednog hotela sa dvojicom drugova.

ТЕЛО МОГ СИНА ЛЕТЕЛО ЈЕ 50 МЕТАРА: Отац младића страдалог у Сијеници, у саобраћајној несрећи, очајан - Емир није снимао трке (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/Privatna arhiva

Gledao je u telefon, ali ništa nije snimao za društvene mreže, što dokazuje i sadržaj njegovog aparata u kojem nema ama baš ništa. Onda ga je pokosio automobil...

Ovako, za "Novosti", priča kroz suze Zekrija Rožajac, čiji je sin Emir (21), zvani Buci, poginuo u utorak uveče, oko 22 sata, u rodnoj Sjenici. Prema prvim informacijama, Emir je te noći bio s društvom u gradu. Sa njim je bio i Kadir B. (17) i još nekoliko momaka. 

- Sa dvojicom drugova Emir je stajao na kružnom toku da popričaju i sačekaju kraj te trke. Kadir je, navodno, izgubio kontrolu nad "pasatom" i pri velikoj brzini udario u Emira. Auto se prevrnuo i završio na krovu stotinak metara od mesta tragedije. Telo mog sina odletelo pedesetak metara dalje - očajno priča otac stradalog mladića. 

Na mesto nesreće ubrzo su stigle policija i Hitna pomoć. 

- Nažalost, uprkos svim naporima medicinskog osoblja, moj sin je izgubio bitku za život. Emir je preminuo, a Kadir je, kako sam čuo, zadobio teške povrede i prevezen je u bolnicu. Strašno je ovo što se dogodilo, ne želim to nijednom roditelju. Imam starijeg sina Elmira i ćerku Taidu, ali ne znam kako ćemo supruga Nermina i ja dalje bez našeg Emira - kaže Zekrija za "Novosti".

Foto: Fejsbuk/Privatna arhiva

Nastradali Emir

I rođaci, prijatelji, komšije porodice stradalog mladića, još su u šoku zbog svega što se desilo. 

Kadiru voleo bahatu vožnju, a nema ni dozvolu

- Cela Sjenica tuguje za Emirom, koji je u gradu bio poznat kao čestit mladić, cenjen i poštovan, kao i njegova porodica - kaže nam jedan rođak nastradalog mladića.- Ode jedan mladi život tek tako... Žao nam je i drugog momka, Kadira, kojem se lekari bore za život i koji, navodno, nema ni vozačku dozvolu. Ne razumem tu mladalačku potrebu za bahatošću i dokazivanjem na pogrešan način. Pa, to dete nema još 18 godina, a na društvenim mrežama se snima i prikazuje kako ume besno da vozi automobil od 3.000 kubika i to čak 250 kilometara na sat. Nek on poživi svojim najbližima, ali za mene su tu najodgovorniji roditelji, koji deci kupuju besne automobile i ne kontrolišu ih šta rade. Uostalom, ovde se često događaju te trke mladih i niko od nadležnih ne reaguje. Bilo je pitanje dana kada će neko stradati i evo, desilo se. 

SUTRA SAHRANA, SLEDI SASLUŠANjE

EMIR Rožajac biće sahranjen sutra na matičnom groblju u Sjenici, a nadležni nastavljaju sa istragom vezanom za ovu veliku tragediju. Kadir B. je u međuvremenu uhapšen. Nezvanično, čim se bude oporavio, on će biti priveden i saslušan u nadležnom tužilaštvu u Novom Pazaru zbog sumnje da je počinio krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja sa smrtnim ishodom i vožnje bez dozvole. 

U porodici Kadira B. su se okupili rođaci i prijatelji. 

- Kadirov otac Nehrudin nije u Srbiji, čovek je poslovno bio na putu kad je čuo za nesreću. Čekamo da dođe, i sam je u šoku i očajan, kao i cela rodbina. Kadirova majka je u bolnici, otkako je čula šta se desilo. Molimo se da preživi, a porodici Rožajac izjavljujemo najdublje saučešće - rekla je, za "Novosti", strina mladića koji je vozio automobil i pokosio Emira. 

Foto: Fejsbuk/Privatna arhiva

Emir Rožajac

Kadir snimke objavljivao na "Tik-Toku"

PROFIL Kadira B. na "Tik-toku" preplavljen je snimcima. 

- Kadir je voleo da doda gas i pokaže koliko automobil može brzo da ide - kaže nam jedan Sjeničanin. - Bio je dobar u tome, ali je veoma mlad i neiskusan. To da voli brzu vožnju, dokazuju njegovi snimci na društvenim mrežama, gde uz pojačanu muziku snima instrument-tablu iza volana, koja pokazuje brzine i veće od 200 kilometara na čas. Automobili, koje je snimao, uglavnom su bolji, poput "BMV" ili "audija". To snimanje brze vožnje mu je, kao i mnogim drugim mladim momcima, bio neki lajtmotiv i stil života. Nažalost, sve se pretvorilo u pravu katastrofu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024