ZBOG EKSPLOZIJE U ZEMUNU UHAPŠENO DEVETORO: Optuženi rukovodioci firme za građevinske radove i sedam radnika

Tanjug

10. 11. 2023. u 16:34

UHAPŠENO je ukupno devet osoba, odgvornih lica i radnika firme OZA PE d.o.o, koja je izvodila radove u ulici Marka Oreškovića u Zemunu gde je jutros došlo do ekspolozije u kojoj je poginuo jedan čovek.

ЗБОГ ЕКСПЛОЗИЈЕ У ЗЕМУНУ УХАПШЕНО ДЕВЕТОРО: Оптужени руководиоци фирме за грађевинске радове и седам радника

Foto: Novosti

Odgovorna lica te firme Aleksandar R. i Lazar D. uhapšeni su po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Pored njih uhapšeno je još sedam radnika te firme - K.K, R.V, G.V, N.T, M.Đ, Z.G.i M.S zbog krivičnog dela - teška dela protiv opšte sigurnosti. Za ovo delo, kako se saznaje, svima preti zatvor od dve do 12 godina.

Sumnja se da je jedan od radnika oštetio gasovod građevinskom mašinom, a da Srbija gas nije o tome bila obaveštena.

Kada je gas pušten, odnosno kada je ćerka nastradalog čoveka uključila kuvalo za kafu, gas je izašao iz oštećene cevi i kroz kanalizaciju ušao u kuću, gde je došlo do eksplozije. Vlasnik kuće je nastradao, a ćerka je hospitalizovana.

BONUS VIDEO: UPALI U KUĆU, LOPOVE ZATEKLI U GAĆAMA I POBACALI IH NA POD - Pogledajte filmsku akciju UKP

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!