BOMBA OPOMENA ZA SINA LAZARA? Šta se krije iza eksplozije u dvorištu Dragoslava Kosmajca na Zvezdari (FOTO)

J.D.Lj.

09. 11. 2023. u 22:31

U DVORIŠTE kuće u Žabljačkoj ulici, u beogradskom naselju Zvezdara, čiji je vlasnik bio, sada pokojni kontroverzni biznismen Dragoslav Kosmajac, noćas je bačena bomba.

БОМБА ОПОМЕНА ЗА СИНА ЛАЗАРА? Шта се крије иза експлозије у дворишту Драгослава Космајца на Звездари (ФОТО)

Foto: N. S./Arhiva "Novosti"

Povređenih nije bilo, ali je polomljeno staklo na nekoliko prozora kuće porodice Kosmajac,kao i kod komšija. Incident je prijavila Kosmajčeva udovica Aleksandra (62), koja je nekoliko minuta posle ponoći pozvala policiju, obavestivši ih da je čula eksploziju u dvorištu i da je osetila miris baruta.

Patrola je ubrzo izašla na lice mesta, policajci su razgovarali sa Aleksandrom, koja je navodno rekla da je i prethodne noći čula nešto poput praska, ali da to nije prijavila. Policiji je, prema nezvaničnim informacijama, naglasila da živi mirno, da se nikome nije zamerila i da ne zna ko bi i zbog čega ovako nešto uradio. 

Foto: N. Skenderija

Prema prvim nezvaničnim informacijama, kamere sa kuće navodno su usnimile i da je 7. novembra nešto posle 21 sat, za sada nepoznata osoba, koja je bila maskirana, ubacila "nešto" u dvorište, ali da "to" tad nije eksplodiralo. Međutim, kontradiverziona ekipa policijske brigade, koja je došla po prijavi je pronašla tragove eksplozije. Navodno, jedna bomba koja je bačena preko ograde, eksplodirala je na ulasku u garažu i dvorište Kosmajčevih, a druga neeskplodirana, pronađena je u blizini. Za sve to vreme, sa pripadnicima MUP su bili i vatrogasci i ekipa Hitne pomoći. 

Udovica pokojnog Kosmajca, Aleksandra nije želela bilo šta da komentariše o incidentu. Provere su u toku, uzeti su tragovi sa lica mesta, pregledaju se snimci sa kamera i prikupljaju drugi dokazi. Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Oslobođen, pa umro

DRAGOSLAV Kosmajac preminuo je od posledica korone 12. aprila 2020. godine. Bio je hapšen 2014. zbog sumnje da je utajio porez, ali mu se na kraju sudilo za podstrekavanje na zloupotrebu položaja. Međutim, 2018. je oslobođen optužbi. Na sva suđenja dolazio je redovno i njegov sin Lazar. 

Prema nezvaničnim informacijama, bomba je bila upozorenje Kosmajčevom sinu Lazaru, jer se navodno nekome zamerio zbog posla. 

- Kosmajčev sin ne živi u vili sa majkom, ali vrlo često je tu - kažu komšije. - Aleksandra u vili živi sa ćerkom i unukom, dok druga ćerka, koja je udovica i Lazar nisu sa njima. On živi u blizini, bavi se građevinom. Uglavnom je na Kopaoniku i Kosmaju, jer voli prirodu, sport. Ovo je miran kraj i nikada se ovako nešto nije desilo. 

Foto: Arhiva "Novosti"

Dragoslav Kosmajac i sin Lazar

Komšije kažu i da je ogromno zdanje pokojnog Dragoslava Kosmajca - kuća od skoro 2.500 kvadrata i imanje na 60 ari placa, najbolje čuvana "tvrđava" u gradu: 

- Nalaze se na najvišoj tački Zvezdare i procenjeni su, kako se priča, na skoro pet miliona evra. Celom dužinom su zidine od preko tri metra, sigurnosne kamere, a na samom ulazu u Žabljačku je i stražara. Verujemo da će zbog toga i napadač biti uskoro otkriven i uhapšen. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu