"POKLAĆU VAM SRPSKU DECU... SVE SRBE TREBA POKLATI": Detalji drame na beogradskom aerodromu - jezive pretnje mladića iz Hrvatske

Novosti online

26. 10. 2023. u 14:21

NA BEOGRADSKOM aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu policija je jutros uhapsila državljanina Hrvatske T. H. D. (21) jer je mrtav pijan pravio haos na aerodromu i vređao Srbe.

ПОКЛАЋУ ВАМ СРПСКУ ДЕЦУ... СВЕ СРБЕ ТРЕБА ПОКЛАТИ: Детаљи драме на београдском аеродрому - језиве претње младића из Хрватске

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Naime, policija je u ranim jutanjim časovima, tačnije 1.25 časova, zaprimila poziv da se ispred terminala br. 1. nalazi jedno muško N. N. lice koje narušava javni red i mir.

- Na licu mesta policija je zatekla državljanina Hrvatske Huberta Dominika (2002) iz Zagreba, koji je u vidno alkoholisanom stanju, vikom, galamom i ispuštanjem neartikulisanih zvukova narušavao javni red i mir. Isti je doveden u Policijsku stanicu Surčin. Potom je prevezen na VMA odeljenje toksikologije, gde se prisutnim dežurnim vojnim policajcima obratio rečima: "Sve ću vas poklati, je... li vam majku srpsku!", "Sve Srbe treba poklati", "Poklaću vam srpsku decu" - pojasnili su u policiji te dodali kako je iste pretnje ponovio i nakon boravka na VMA pri povratku u policijsku stanicu Surčin.

O svemu je obavešten dežurni tužilac VJT u Beogradu, koji je uhapšenom predložio zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Osumnjičeni će dana 27. 10. 2023. godine biti priveden u VJT u Beogradu u 11.00 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)