U PRITVORU DA NE UTIČU NA SVEDOKE: Saslušani osumnjičeni iz Novog Sada i Beograda za zloupotrebe sa javnim nabavkama

Lj.P.

01. 09. 2023. u 22:45

SUDIJA za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, odredio je pritvor do 30 dana R.G. (53) odgovornom licu javnog preduzeća iz Novog Sada i P.M. (51), faktički odgovornom licu jednog privrednog društva iz Beograda, osumnjičenima za zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom.

У ПРИТВОРУ ДА НЕ УТИЧУ НА СВЕДОКЕ: Саслушани осумњичени из Новог Сада и Београда за злоупотребе са јавним набавкама

FOTO:Lj.P.

Ova mera im je, kako je za "Novosti" rekla Jelena Ostojin, portparol novosadskog Višeg suda, određena iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju da će  ometati postupak uticajem na svedoke. Osumnjičene su uhapsili pripadnici MUP, UKUP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Osumnjičeni se, kako je saopštio MUP, terete da su preduzimali protivpravne radnje u postupku javne nabavke tako što su se dogovarali o sačinjavanju ponude koja je zasnovana na lažnim podacima i koja je od strane javnog preduzeća kao naručioca prihvaćena, nakon čega je doneta odluka o dodeli ugovora.

Na ovaj način pričinjena je šteta javnom preduzeću iz Novog Sada, jer se za procenjenu vrednost javne nabavke moglo nabaviti kvalitetnije dobro.

BONUS VIDEO:

KOMŠIJE U ŠOKU POSLE UBISTVA U MLADENOVCU: Dušan bio izvanredan čovek i sjajan majstor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)