ŠSET MESECI USLOVNO ZA NOŠENJE VUČIĆEVE OBEŠENE LUTKE: Savković se nagodio, priznao krivicu

S. J. M.

07. 06. 2023. u 17:57

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu i okrivljeni Boško Savković (61) , koji je nosio obešenu lutku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zaključili su danas sporazum o priznanju krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, u skladu sa kojim je okrivljenom izrečena uslovna osuda.

ШСЕТ МЕСЕЦИ УСЛОВНО ЗА НОШЕЊЕ ВУЧИЋЕВЕ ОБЕШЕНЕ ЛУТКЕ: Савковић се нагодио, признао кривицу

Printskrin

Sporazum je, nakon održanog ročišta, presudom potvrdio Viši sud u Beogradu i Savkoviću izrekao uslovnu osudu na kaznu zatvora od šest meseci, koja se neće izršiti ukoliko on ne ponovi krivično u roku od dve godine.

Stranke su se sporazumno odrekle prava na žalbu protiv ove presude, a okrivljenom je odmah ukinut pritvor.

Kako navode iz tužilaštva Savković je u skladu sa ovim sporazumom, svesno i dobrovoljno priznao da je na protestu 3. juna 2023. godine u Beogradu pozivao građane da se silom svrgne s vlasti predstavnik najviših državnih organa – predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, tako što je nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa Vučićevim likom i obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje. Fotografija tog transparenta i lutke objavljena je na društvenim mrežama i portalima te je bila dostupna velikom broju građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (46)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!