KAKO SU RADILI KRIMINALCI POVEZANI SA KAVČANIMA: Prevozili drogu u kombijima, menjali adrese u Španiji, sa sobom uvek nosili oružje (VIDEO)

Novosti online

02. 05. 2023. u 15:17

ŠPANSKA policija uhapsila je 16 osoba nakon što je pretresom dve kuće pronađeno 13 plantaža marihuane u ruralnim oblastima provincija Madrid, Gvadalahara i Toledo, saopšteno je iz španske policije.

КАКО СУ РАДИЛИ КРИМИНАЛЦИ ПОВЕЗАНИ СА КАВЧАНИМА: Превозили дрогу у комбијима, мењали адресе у Шпанији, са собом увек носили оружје (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Tviter/španska policija

Kako je saopšteno, ova grupa je predstavljala visoki stepen opasnosti, a svoj modus operandi usavršili su toliko da ih je bilo jako teško otkriti.

- Kriminalnu mrežu karakterisao je visok stepen opasnosti i njena osnovna delatnost u našoj zemlji bila je međunarodna trgovina drogom i srodni zločini povezani sa pranjem novca - navode oni, ističući da je ova grupa bila povezana sa kavačkim klanom.

Kako su prevozili drogu

Glavni ljudi u kriminalnoj organizaciji živeli su u skupocenim delovima Madrida, u domovima vrednim više od milion i po evra i koristili su vozila vrhunskog kvaliteta.

Kriminalna mreža imala je zatvorene plantažama u provincijama Madrid, Gvadalahara i Toledo, čiji se proizvod izvozio u zemlje severne i istočne Evrope.

Članovi grupe usavršili su svoje delovanje, formirajući različite kanale snabdevanja opojnom supstancom, kao i njenog uzgoja.

Drogu su prevozili kombijima i automobilima, koji su uvek imali pratnju još jednog vozila koje je bilo namenjeno da izvidi da li nailazi policija.

Uvek sa sobom nosili oružje

Takođe, sa sobom su uvek imali oružje kako bi se odbranili od mogućih napada ili da čak izvrše napad na druge kriminalne grupe, s obzirom na to da su u sukobu sa škaljarskim klanom.

Kako navode španski mediji, policiji je bilo jako teško da ih otkriju s obzirom na to da su stalno menjali adrese prebivališta kao i automobile.

Istraživanja istražitelja omogućila su da se napravi kriminogena mapa zatvorenih plantaža u različitim ruralnim oblastima provincija Madrid, Gvadalahara i Toledo, što je konačno omogućilo da se demontira ukupno 13 plantaža marihuane, 8 u Toledu, 4 u Madridu i jednog u Gvadalahari i uhapsiti 16 članova kriminalne organizacije 4 u Madridu i 12 u Toledu.

Podsetimo, španska policija uhapsila je 16 osoba nakon što je pretresom dve kuće pronađeno 13 plantaža marihuane u ruralnim oblastima provincija Madrid, Gvadalahara i Toledo, saopšteno je iz španske policije.

Zaplenjeno je i osam vatrenih oružja - jedna automatska puška, više od 3.000 biljaka marihuane, 150 kilograma vakumirane marihuane i 54.000 evra u gotovini.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)