RAZBIO STAKLO, PA SKOČIO KROZ PROZOR: Državljanin Srbije pokušao da pobegne iz zagrebačkog zatvora Remetinac

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

18. 04. 2023. u 22:18

MINISTARSTVO pravosuđa i uprave Republike Hrvatske potvrdilo je da je, u utorak, iz istražnog zatvora u Zagrebu pokušao da pobegne pritvorenik, državljanin Srbije, ali je savladan i vraćen u zatvor Remetinec.

РАЗБИО СТАКЛО, ПА СКОЧИО КРОЗ ПРОЗОР: Држављанин Србије покушао да побегне из загребачког затвора Реметинац

Foto: Printskrin

Kako „Novosti“ saznaju, istražni zatvor pokušao je da napusti Lozničanin, Filip O, koji je, pre dvadesetak dana, uhapšen u glavnom gradu Hrvatske, po poternici iz Srbije.

-Državljanin Srbije uhapšen je u naselju Špansko - rečeno je u policiji. -Ustanovljeno je da ga potražuju vlasti Republike Srbije, jer ima pravosnažnu presudu na tri godine zbog trgovine narkoticima. Posle uobičajene procedure, predat je sudskim vlastima.

U međuvremenu, dok se očekuje postupak ekstradicije, Filip je načinio pravu dramu o kojoj „bruji“ Zagreb i čitava Hrvatska. Kako nam je rečeno, doveden je u prostoriju da se sretne sa advokatom, koji ga zastupa u postupku ekstradicije. Umesto da se vrati mirno u ćeliju istražnog dela Remetinac, prema našim saznanjima, počeo je da razbija pregradno staklo, prešao je u prostoriju za advokate, odakle je skočio kroz prozor u dvorište. Skok je bio sa prvog sprata i Filip se, tom prilikom, povredio, što je straži pomoglo da ga vrati nazad u zatvor.

Filip potiče iz stare, ugledne lozničke porodice, ali se zna da je, odavno, krenuo u svet kriminala. Često je dovođen u vezu narkoticima. Svojevremeno mu je pod vozilo podmetnuta, u dvorištu porodične kuće, eksplozovna naprava, ali srećom nije eksplodirala. Kad mu je policija pretresala kuću, zatekla je, u najmanju ruku, „čudno društvo“ o čemu je grad dosta „brujao“.

Pred nestanak iz Loznice, dobro je javno „odvezao jezik“ i pričao ko je sve u lancu narkotika u gradu na Drini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024