DROGA U POŠTANSKIM POŠILJKAMA I KUTIJAMA FARBE: Evo gde su još carinici pronašli skrivene opijate (FOTO)

Novosti Onlajn

24. 11. 2022. u 16:13

CARINICI su krajem novembra među pošiljkama koje pristižu brzom poštom otkrili i zaplenili dve u kojima je pored prijavljenih stvari bila skrivena i droga.

ДРОГА У ПОШТАНСКИМ ПОШИЉКАМА И КУТИЈАМА ФАРБЕ: Ево где су још цариници пронашли скривене опијате (ФОТО)

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Nije redak slučaj da pošiljaoci u naizgled običnim pošiljkama male vrednosti (do 50 evra) šalju narkotike skrivene u sitnim poklonima ili stvarima za svakodnevnu upotrebu. 

Baš takva dva slučaja, carinici su otkrili pregledom pošiljaka u kojima su bile prijavljene kutija čaja i farbe za kosu!

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Kada je iz Beča za primaoca u Beogradu pristigla pošiljka u kojoj su se navodno nalazili jedna kutija čaja ''PG The Originaley'' i džemper, na prvi pogled laiku se ne bi učinilo da tu nešto može biti problematično. Međutim, iskusni carinici su se ipak odlučili na detaljan pregled zahvaljujući kome je u originalnoj kutiji čaja otkrivena i plastična kesa sa 160 grama opijuma.

Nekoliko dana pre toga, carinici su detaljno pregledali i pošiljku u kojoj se prema pratećoj dokumentaciji nalazio samo jedan par patika i dve kutije farbe za kosu.

Kako je malo verovatno da bi primaocu u Beogradu neko iz dalekog Kameruna slao samo jedne patike i farbu za kosu, na osnovu analize rizika carinici su i u ovom slučaju odlučili da se uvere da li je to zaista tako.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Da su njihove sumnje bile opravdane uskoro je potvrđeno kada je u jednoj od fabrički zapakovanih farbi za kosu pronađena i kesica ispunjena praškastom materijom koja je odreagovala pozitivno na priručni test za narkotike, pa se osnovano sumnja da je reč o kokainu.

Poznato je da se carinici u svakodnevnom radu susreću sa najrazličitijim pokušajima krijumčarenja, što važi i za poštanske pošiljke u kojima su do sada otkrivane mnoge stvari koje ne bi smele tu da se nađu: kokain u dečjim cipelicama, semenke marihuane u muzičkim diskovima, dijamant u uputstvu za kućni aparat, antikvitetni novčići u književnom časopisu, pa čak i jedna živa jedinka otrovnog pauka - tarantule... 

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)