DANAS SASLUŠANJE "VRAČARACA": Pripadnici kriminalne grupe pred Tužilaštvom za organizovani kriminal

Z.U.

12. 11. 2022. u 11:50

Pripadnici SAJ juče su uhapsili 18 pripadnika kriminalne grupe "vračarci" koji će, kako saznajemo, danas biti saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

ДАНАС САСЛУШАЊЕ ВРАЧАРАЦА: Припадници криминалне групе пред Тужилаштвом за организовани криминал

Foto: MUP Printskrin

Kako su pisale "Novosti", u velikoj akciji pripadnika MUP Srbije i Bezbednosno-informativne agencije (BIA), kojom je koordiniralo Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK), uhapšeno je 18 članova mafijaške ekipe "Vračarci", koja je radila po nalozima vođa "kavačkog klana" Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana. Prema poslednjim saznanjima, oni su "nišanili" sam vrh države Srbije, odnosno predsednika Aleksandra Vučića, ali i njegovu decu.

Prilikom pretresa na više od 50 lokacija, kao i automobila, koje osumnjičeni koriste, policijski službenici oduzeli su veću količinu vatrenog oružja, novca, nekoliko luksuznih putničkih vozila i kriptovane telefone.

Inače, jučerašnjom akcijom velikog udara na mafiju rukovodio je lično ministar policije Bratislav Gašić. Na meti ove organizovane kriminalne grupe bili su i određeni državni funkcioneri, a u ovom trenutku osumnjičeni su za tri likvidacije i pet pokušaja teških ubistava. Oni su, prema saznanjima naših istražnih organa, organizovali i ubili Aleksandra Šarca u podzemnoj garaži Tržnog centra "Ušće", Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađu, ali i teško ranili advokata Arsenija Stefanovića na Bežanijskoj kosi.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)