"DVOUMILI SU SE DA LI DA UBIJU VUČIĆA, ILI NJEGOVO DETE": Načelnik SBPOK o hapšenju pripadnika kriminalne grupe "vračarci"

Novosti Onlajn

11. 11. 2022. u 20:17

NAČELNIK Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić rekao je da je kriminalna grupa koja je danas uhapšena predsednika Vučića videla kao najveću pretnju.

ДВОУМИЛИ СУ СЕ ДА ЛИ ДА УБИЈУ ВУЧИЋА, ИЛИ ЊЕГОВО ДЕТЕ: Начелник СБПОК о хапшењу припадника криминалне групе врачарци

Foto: Printskrin "Novo jutro"

- Dvoumili su se da li da ga ubiju, ili da mu nanesu duševnu bol, tako što bi mu ubili dete - rekao je Cmolić.

Pripadnici MUP-a, u saradnji sa BIA, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su 17 članova organizovane kriminalne grupe, zbog sumnje da su izvršili više teških krivičnih dela u Srbiji i inostranstvu. Određeno im je zadržavanje do 48 sati. Sumnja se da su ubili tri osobe, a da su pet osoba pokušali da ubiju. Nezvanično, uhapšeni su pripadnici kriminalne grupe "vračarci", koja je delovala po nalozima kavačkog klana i bila predviđena za napade i na najviše državne funkcionere u Srbiji.

Načelnik SBPOK Ninoslav Cmolić rekao je da tragovi do kojih su došli za više od godinu dana pokazuju da su planirali ubistvo predsednika Vučića.

- Njega vide kao osnovnu pretnju i idu toliko daleko da u tom planiranju razmišljaju da li je bolje njega ubiti, ili naneti što veću duševnu bolu tako što bi mu ubili dete - rekao je Cmolić.

Za Nikolu Vušovića, koji se smatra da je vođa "vračarskog" klana javnost zna od ranije - mediji su pisali da je blizak saradnik Veljka Belivuka, "srpska veza" crnogorskog "kavačkog klana", odnosno jedan od najbližih saradnika vođe kavčana Radoja Zvicera. Prethodnih dana Zvicer je, prema svedočenju okrivljenog saradnika u predmetu Belivuk, pripremao atentat na predsednika Srbije.

Deo osumnjičenih nalazi se u bekstvu, u Španiji i Dominikanskoj Republici. Načelnik SBPOK-a kaže da nemaju saradnju s Dominikanskom Republikom, kao i da je Nikola Vušović tamo bio lišen slobode po crvenoj Interpolovoj poternici i da mu je tada određen imigracioni pritvor iz kog je on volšebno nestao.

- Imamo izuzetnu saradnju sa evropskom policijom, pogotovo sa holandskom, francuskom i španskom, ali van Evrope nemamo dobru saradnju - zaključio je načelnik SBPOK.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (89)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna