U KAMIONU PREVOZILI SMESU ZA NARGILE: Tužilaštvo predložilo pritvor dvojici osumnjičenih za krijumčarenje

Lj. P.

05. 10. 2022. u 15:39

U POSEBNOM odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, privedeni su i saslušani D.B. i A.B. osumnnjičeni za krijumčarenje u saizvršilaštvu.

У КАМИОНУ ПРЕВОЗИЛИ СМЕСУ ЗА НАРГИЛЕ: Тужилаштво предложило притвор двојици осумњичених за кријумчарење

Uprava carine

Oni su, kako je saopštilo Više javno tužilaštvo, upravljajući teretnim motornim vozilima, na graničnom prelazu Srpska Crnja, izbegavajući mere carinskog nadzora pokušali da preko carnske linije prenesu ukupno 9.932 kilograma smese za nargile različitih aroma, koja je bila sakrivena u priključnim vozilima i čija ukupna procenjena vrednost iznosi od oko 78.397.334 dinara.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Odeljenjem za borbu korupcije, Upravom granične policije, Policijskom upravom u Zrenjaninu i Upravom carine, u skladu sa zakonom, preduzelo različite radnje u okviru predistražnog postupka, zbog osnova sumnje da su D.B. i A.B. u saizvršilaštvu izvršili krivično delo Krijumčarenje, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 236, stav 1, kaznom zatvora u trajanju od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.

Na osnovu naloga javnog tužilaštva, osumnjičeni D.B. i A.B. su uhapšeni, te im je bilo određeno zadržavanje do 48 časova. Osumnjičeni su u zakonskom roku privedeni i saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, nakon čega je javno tužilaštvo Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora prema osumnjičenima.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu nastavlja dalji rad, te će detaljno preduzeti sve dokazne u cilju donošenja javnotužilačkih odluka, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri