VODILI FIKTIVNU EVIDENCIJU ZA KAMIONE: Uhapšena trojica carinskih službenika osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja

Lj. P.

05. 10. 2022. u 15:15

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su tri carinska službenika zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja oštetivši budžet Republike Srbije za oko 6.802.700 dinara.

ВОДИЛИ ФИКТИВНУ ЕВИДЕНЦИЈУ ЗА КАМИОНЕ: Ухапшена тројица царинских службеника осумњичена за злоупотребу службеног положаја

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Kako se sumnja, carinski službenici M. E. (29), N. R. (35) i B. M. (48) su tokom 2020. godine, na Graničnom prelazu Horgoš, fiktivno evidentirali izlaze kamiona i vozača kako bi razdužili robu, iako su znali da kamioni i roba nisu stvarno napuštali teritoriju Srbije, niti su plaćeni porezi i carine za tu robu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DEDA PRETUKAO UNUKU JER JE KASNO DOŠLA IZ GRADA: Na saslušanju sve negirao