BACIO BOMBU NA KUĆU: Podignuta optužnica protiv muškarca iz Beograda

J. D. Lj.

07. 07. 2022. u 12:31

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Uroša P. (41), zbog sumnje da je 7. septembra 2021. godine oko 3 časa posle ponoći bacio ručnu bombu na porodičnu kuću R. S., koja je eksplodirala u dvorištu i nanela materijalnu štetu na kući.

БАЦИО БОМБУ НА КУЋУ: Подигнута оптужница против мушкарца из Београда

foto: I.Mitić

Bombu je Uroš P. aktivirao iz automobila, dok su se u kući nalazili članovi porodice oštećenog, a potom je pobegao sa lica mesta.

Okrivljeni se tereti za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti.

Uhapšen je nakon sedam meseci skrivanja, 12. aprila ove godine, od kada se nalazi u pritvoru.

Tužilaštvo je tražilo da mu sud produži pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Optužnica je podneta Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

SNAŽNO POJAČANJE ZA VOJSKU SRBIJE: Stigli helikopteri sa Kipra; Vučić najavio - Šest Mi-35P biće modernizovano do januara (FOTO)

SNAŽNO POJAČANjE ZA VOJSKU SRBIJE: Stigli helikopteri sa Kipra; Vučić najavio - Šest Mi-35P biće modernizovano do januara (FOTO)

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče, na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, da su novonabavljena sredstva naoružanja i vojne opreme ogromno pojačanje za Vojsku Srbije i najavio da će šest borbenih helikoptera Mi-35P biti modernizovano i upotrebljivo već krajem januara 2024. godine.

24. 11. 2023. u 08:20

Komentari (0)

SRPSKI TRKAČI OBORILI REKORD I POBEDILI U TRCI KROZ PUSTINJU ATAKAMA: Istrčani trku dugu 500 kilometara (FOTO/VIDEO)