HAPŠENJE ZBOG ZLOUPOTREBA: Privedeni pomoćnik vojnog pravobranioca i sudski veštak, oštetili državu za 150 miliona dinara

Tanjug

18. 04. 2022. u 15:23

U zajedničkoj akciji Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Vojne policije Ministarstva odbrane danas je uhapšen S. V., vojni službenik, zaposlen kao pravobranilački pomoćnik u Vojnom pravobranilaštvu.

ХАПШЕЊЕ ЗБОГ ЗЛОУПОТРЕБА: Приведени помоћник војног правобраниоца и судски вештак, оштетили државу за 150 милиона динара

D.N.

S.V. se sumnjiči da je prekoračio granice službenog ovlašćenja i nevršenje dužnosti u postupku zaštite imovinskih interesa Republike Srbije, odnosno Ministarstva odbrane, u kojima je bio tužen od strane više vojnih osiguranika, te da je pribavio korist tužiocima, a naneo štetu Ministarstvu odbrane u ukupnom iznosu od preko 150 miliona dinara, kažu za Tan‌jug u tužilaštvu.

U istom predmetu priveden je i sudski veštak D. N. zbog krivičnog dela davanje lažnog iskaza.

Osumnjičenom S. V. je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova, i u tom roku će biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

On se tereti da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

BONUS VIDEO: KRENULA KOLONA: Džipovi i vozila pod rotacijom i sirenama napuštaju Dedinje i kuću Darka Šarića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri