ZA ŠEST SATI 61 PRIJAVA: Poražavajući rezultati kontrole motociklista – voze i pijani, pod dejstvom droge, neovlašćeno koriste blinkere

Novosti online

05. 04. 2022. u 21:17

PRIPADNICI saobraćajne policije u Beogradu danas su, tokom akcije pojačane kontrole vozača motocikala, za samo šest sati, sankcionisali 61 vozača, od kojih su dvojica upravljala dvotočkašima pod dejstvom alkohola i jedan pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopšteno je iz MUP-a.

ЗА ШЕСТ САТИ 61 ПРИЈАВА: Поражавајући резултати контроле мотоциклиста – возе и пијани, под дејством дроге, неовлашћено користе блинкере

Ilustracija / Foto I. Marinković

Jedan od vozača koji je isključen iz saobraćaja je i četrdesetosmogodišnjak koji je, kako je utvrđeno alkotestiranjem, na Brankovom mostu upravljao motociklom sa 2,27 promila alkohola u organizmu.

U akciji je otkriveno i 19 vozača koji su imali nepropisno postavljene registarske tablice, 10 bez vozačke dozvole za kategoriju vozila kojim su upravljali, a sankcionisano je i 10 motociklista zbog istekle registracione nalepnice.

Takođe, policija je isključila iz saobraćaja i privremeno oduzela motocikl na kojem su neovlašćeno bili postavljeni blinkeri.

Saobraćajna policija sankcionisala je i osam vozača motocikala koji nisu nosili kacige, dvojicu zbog istekle vozačke dozvole i jednog koji je vozio u suprotnom smeru.

- Apelujemo na vozače motocikala da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravljaju motociklom ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju - navode iz MUP-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOLNA ISPOVEST ŽIKE TODOROVIĆA: Nikada se nije oporavio od iznenadne smrti oca i sina