TAKSISTA SPREČIO SILOVANJE U ŽELEZNIKU: Manijak sa kapuljačom pokušao da odvuče devojku u haustor, uhvatio je za vrat!

Novosti online

26. 03. 2022. u 19:54

ZA sada nepoznati muškarac sa kapuljačom napao je devetnaestogodišnju devojku u ranim jutarnjim časovima i pokušao da je uvuče u mračni haustor u Ulici Radničkih akcija u beogradskom naselju Železnik.

ТАКСИСТА СПРЕЧИО СИЛОВАЊЕ У ЖЕЛЕЗНИКУ: Манијак са капуљачом покушао да одвуче девојку у хаустор, ухватио је за врат!

Foto Ilustracija arhiva

Manijak je najverovatnije imao nameru da je siluje, ali je, na sreću, u tom trenutku naišao taksista Vladimir M.

– Vraćao sam se s posla oko 2.15 sati, a onda sam video kako mladić drži devojku za vrat, mislio sam da su u vezi i da imaju neki nesporazum, jer sam se svačega nagledao. Pomislio sam na prvu: "Ajde, šta ja imam tu da se mešam?" Međutim, primetio sam da je stegao tako da se ona paralisala i vidim da ne može da pomera ni ruke, ni noge. Prolazili su pored mojih kola i išli ka mračnom prolazu – kaže taksista.

– Počinjem da kočim, okrenem se i on pogleda ka meni, valjda je tada popustio stisak i devojka mu se otela i počela da ga udara i da zove u pomoć. Izleteo sam iz kola i krenuo za njim. U tom momentu, ona me hvata za ruku i počinje da moli da je ne ostavljam. Dete se uplašilo i nije htela da ostane sama na ulici. On je tada nonšalantno otišao u prolaz, kada sam ušao za njim, više se ništa nije videlo - rekao je Vladimir.

Devojka je taksisti ispričala da mladić nije pričao srpski i da joj je pokazao prstom da ćuti, a onda ju je ščepao za vrat. On dodaje, da mu je preplašena devojka ispričala da je manijak izleteo iz dečjeg parkića i da je krenuo za njom.

– Ispričala mi je da je čula ubrzane korake, zbog čega se okrenula, a on ju je ščepao za vrat i jako je stegao. Bukvalno joj je zario nokte u meso, tako da nije mogla ni da vrišti. Inače, ona je napadnuta maltene ispred kuće – priča spasilac.

Taksista je napadača opisao kao mladića od oko 25 godina, sa bradom i sivom duksericom sa kapuljačom.

– Devojka je rekla da joj se čini da on nije pričao srpski. Postoji mogućnost da je u pitanju migrant. Iza naše zgrade iznajmljuju kuću migrantima. Često su tu i svi smo zabrinuti – dodaje Vladimir.

Plakala u policiji

Devojku je, nakon što je manijak pobegao, odvezao u policiju.

– Naleteli smo na trojicu mladića, ja sam uperio svetla ka njima i pitao je da li je neko od njih, rekla je da nije. Onda sam je odvezao u policiju. Tamo su joj inspektorka i dve policajke pomogle da se smiri, pa smo dali izjavu. Policajke su mnogo ljubazne bile i puno su pomogle da devojka dođe sebi. Dale su joj čokoladicu, skuvale joj čaj, a ona je sve vreme plakala – objašnjava taksista.

Vladimir dodaje da je ljut, jer i sam ima decu , kao i da u kraju ima mnogo dece i da su u blizini tri škole.

– Da se ovo ponovi, opet bih isto uradio. Ne bih birao sredstva kako da zaštitim tu devojku, ali i bilo koje drugo dete. Ne bi me zanimale posledice, bio bih spreman na sve. Samo želimo da policija uhapsi manijaka – reči su hrabrog taksiste.

BONUS VIDEO - IKONOPISCU POTVRĐENO 30 GODINA: Unuka žrtve i branilac osuđenog govorile o slučaju

(Objektiv)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna