OPTUŽEN SRĐAN NOGO: Tužilaštvo ga tereti za sprečavanje održavanja glasanja

N.B.

01. 02. 2022. u 10:47

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas nadležnom sudu optužni predlog protiv Srđana Noga, bivšeg funkcionera Pokreta Dveri.

ОПТУЖЕН СРЂАН НОГО: Тужилаштво га терети за спречавање одржавања гласања

Foto: Printskrin

Kako se navodi u saopštenju, optužen je za krivično delo sprečavanje održavanja glasanja. 

- Okrivljenom je stavljeno na teret da je 16. januara, u popodnevnim časovima, u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića 29, na biračkom mestu broj 35 u zgradi Mesne zajednice Dedinje, ometao glasanje izazivanjem nereda na biračkom mestu usled čega je glasanje bilo prekinuto, na taj način što je tokom održavanja glasanja na referendumu svoj glasački listić popunio i ubacio u glasačku kutiju, a potom istu podigao sa stola i bacio je na pod, usled čega se kutija razbila, a glasački listići se rasuli po podu, što je uzrokovalo prekid glasanja na navedenom biračkom mestu - navedeno je u saopštenju.

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca istog dana je doneto rešenje o zadržavanju Noga, da bi zatim, dva dana kasnije bio saslušan u Tužilaštvu. Tom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela, navodeći da smatra "da svojim radnjama nije ostvario njegova zakonska obeležja, te da je ovakav njegov akt bio čist politički performans“.

- Tokom dokaznog postupka, tužilaštvo je nakon saslušanja okrivljenog ispitalo svedoke, pribavilo CD sa video-zapisom, kao i zapisnik o radu Biračkog odbora na biračkom mestu broj 35. Nakon razmatranja i ocene svih dokaza, tužilaštvo je protiv okrivljenog podnelo optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da se u njegovim radnjama stiču sva obeležja krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret, te je predložilo sudu da nakon održanog glavnog pretresa okrivljenog oglasi krivim i osudi po zakonu - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a