UPUCAO BIVŠEG ŽANDARMA 2017, PA POBEGAO: Nemačke vlasti izručile Srbiji Nišliju Predraga Todorova zvanog Peka Kartel (27)

J. Ć

19. 10. 2021. u 20:32

PREDRAG Todorov (27) iz Niša, zvani Peka Kartel, za kojim je bila raspisana međunarodna poternica zbog sumnje da je 25. avgusta 2017. u Nišu ubio bivšeg pripadnika Žandarmerije Sašu Mihajlovića (36), uhapšen je u Nemačkoj i on je našim pravosudnim organima izručen pre dva dana. Poternicu za njim je raspisao Viši sud u Nišu.

УПУЦАО БИВШЕГ ЖАНДАРМА 2017, ПА ПОБЕГАО: Немачке власти изручиле Србији Нишлију Предрага Тодорова званог Пека Картел (27)

Predrag Todorov - Peka Kartel

Kako nam je rečeno, on će u sredu biti priveden na saslušanje kod sudije za prethodni postupak koji od njega treba da uzme izjavu vezanu za pritvor, koji mu je određen dok je bio u bekstvu i da odluči da li će ranije doneto rešenje ostati na snazi. Nakon toga niško tužilaštvo će po prvi put saslušati Todorova, koji je pune četiri godine bio nedostupan.

Za njim je bila raspisana poternica zbog sumnje da je 25. avgusta 2017. oko 4.30 sa pet hitaca iz pištolja ubio Mihajlovića ispred Tvrđavskog mosta na Keju Kola srpskih sestara. Do rasprave dvojice muškaraca došlo je u kafiću, navodno zbog šamara koji je ranije Todorov udario Mihajlovićevoj devojci.

Mihajlović je prišao Todorovu i kazao mu da nisu "rešili problem" zbog šamaranja. Todorov je tada izašao iz kafića, ali je poslao svog prijatelja da pozove Mihajlovića da i on izađe napolje. Kada je bivši žandarm to uradio, Todorov je ispalio jedan hitac u vazduh, ali mu je Mihajlović odgovorio da se ne plaši, nakon čega je on u njega ispalio pet hitaca.

Kao da je naslutio svoju smrt samo mesec dana pre kobne večeri, na svom fejsbuk-profilu objavio je fotografiju na kojoj je naslonjen na mrtvački sanduk, a iznad fotografije je napisao: "Najbitniji je krov nad glavom". Ovakav njegov status izazvao je lavinu komentara prijatelja, a među njima je i onih koji su mu rekli da ne baksuzira. Nedugo nakon toga, dogodila se tragedija.

Sa druge strane, za Todorovim postoje razne poternice od kojih su neke zbog krivičnih dela izvršenih u Beogradu i to zbog nasilničkog ponašanja, nedozvoljenog držanja oružja, trgovine uticajem i ugrožavanja javnog saobraćaja.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIS PODRŽAO ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA“ U BEOGRADU: Moderni kabinet za fiziku za nove uspehe srednjoškolaca