JOŠ 30 DANA IZA REŠETAKA: Slobodanu Milutinoviću Snajperu, osumnjičenom za otmicu Novosađanke U. J., produžen pritvor

Lj.P.

19. 10. 2021. u 13:46

SLOBODANU Milutinoviću Snajperu (37) iz Novog Sada, osumnjičenom za otmicu, rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Novom Sadu danas je produžen pritvor za još 30 dana. Ova mera, kako je za „Novosti“ rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda, može trajati do 18. novembra.

ЈОШ 30 ДАНА ИЗА РЕШЕТАКА: Слободану Милутиновићу Снајперу, осумњиченом за отмицу Новосађанке У. Ј., продужен притвор

Foto: Novosti

Njemu je pritvor određen da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, ali i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela

Milutinović je u utorak bio ponovo priveden u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, koje je protiv njega proširilo istragu povodom slučaja otmice U. J. (23), jer je navodno i ranije bio nasilan prema dvadesettrogodišnjoj Novosađanki, sa kojom je ranije, više od godinu dana bio u emotivnoj vezi.

Osumnjičeni Milutinović je, kako smo već pisali, u ponedeljak u tužilaštvu izneo svoju odbranu u vezi sa događajem od 19. septembra.

Snajperov branilac, advokat Goran Karadarević, potvrdio je „Novostima“ da je njegov klijent izneo svoju odbranu u vezi sa događajem za koji se sumnjiči i da je do detalja ispričao o odnosu između njega i U. J.

U dosadašnjoj istrazi u tužilaštvu su pre desetak dana kao svedoci saslušane majka i rođena sestra U. J.  One su, prema rečima Miloša Bugarskog, pravnog zastupnika U.J., bez straha ispričale sve što znaju o noći, kada je dvadesettrogodišnjakinja oteta. Ispričale su svoja neposredna saznanja o onome što se dešavalo na samoj lokaciji, kao i zbog čega su išle tamo.

Pored njih, o onome što se dešavalo 19. septembra uveče svedočila su i četvorica policajaca koja su došla po pozivu i koja su uhapsila Milutinovića pod sumnjom da je oteo U. J.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju