PRESEO IM ŠOPING U ISTANBULU: U šupljinama autobusa krili 53 kg droge!

Tanjug

09. 10. 2021. u 00:46

CARINICI su na prelazu Gradina danas uspeli da spreče pokušaj krijumčarenja 53 kilograma marihuane skrivene u fabričkim šupljinama jednog autobusa.

ПРЕСЕО ИМ ШОПИНГ У ИСТАНБУЛУ: У шупљинама аутобуса крили 53 кг дроге!

Foto: Arhiva VN

Droga je otkrivena kada je na red za izlaznu kontrolu iz zemlje pristigao autobus niških registarskih oznaka, pun putnika koji su krenuli na šoping turu u Istanbul, saopšteno je iz Uprave carina.

Carinska analiza rizika ukazala je, međutim, na to da ovaj autobus treba detaljno pregledati, navodi se u saopštenju.

Carinici su zamolili putnike da napuste autobus, a kada su u razgovoru sa njima saznali da su oni to putovanje dobili gratis, bio je to dodatan razlog za detaljan pregled.

Kontrolom unutrašnjosti vozila otkrivene su nepravilnosti u podu prednjeg dela autobusa, tačnije u prvom redu sedišta odmah iza vozačevog mesta. Kada su carinici podigli podnu oblogu bilo je jasno da se u podu krije šupljina koja je namenski napravljena za krijumčarenje.

U ovoj šupljini bila je sakrivena marihuana.

Zbog ovog otkrića autobus je upućen na dodatni pregled mobilnim skenerom, kako bi utvrdili da li je još neki deo autobusa ispunjen zabranjenim sadržajem.

Na snimku skenera pokazale su se nepravilnosti u dubini prednjeg dela autobusa, što je ukazalo na to da je bunker dublji nego što se to na prvi pogled činilo, navodi se u saopštenju.

O celom slučaju obavešteni su policija i Tužilaštvo, a detaljan pregled i vađenje paketa sprovedeno je nakon što je to odobrio javni tužilac koji je ubrzo pristigao na lice mesta.

Zahvaljujući profesionalnosti, znanju i iskustvu carinskih službenika koji su, kako se dodaje u saopštenju, došli do izražaja tokom višečasovne kontrole, uspešno je presečen još jedan lanac krijumčarenja narkotika, sprečeno je da se 82 paketa marihuane nađu na ilegalnom narko tržištu, dok je policija po nalogu tužioca privela trojicu vozača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)