SRBIN UHAPŠEN U AUSTRIJI: Prodao najmanje 1,3 kilograma heroina

Novosti online

22. 06. 2021. u 18:54

AUSTRIJSKA policija uhapsila je dvojicu muškaraca osumnjičenih za trgovinu narkoticima.

СРБИН УХАПШЕН У АУСТРИЈИ: Продао најмање 1,3 килограма хероина

Foto: EPA

Iza brave su se našli "gazda", Srbin (26) čiji identitet policija nije navela i ulični diler koji je završavao poslove za njega, Austrijanac (34). Dilerski par uhapsila je policija iz Salcburga, a baza Srbina odakle je rasturao drogu još od 2015. godine je bila mala opština Pingau, odakle je prodavao uglavnom heroin, ali i kokain i marihuanu, prenose austrijski mediji.

Srbin diler je imao i svog "posilnog", koji je obavljao fizičke poslove za njega, odlazio po drogu i prodavao je na ulici. Austrijska policija tvrdi da je prodao najmanje 1,3 kilograma heroina.

Upravo je Austrijanac, kurir i prvi uhapšen. Naime, njega je policija presrela kada se iz Salcburga vraćao u Pingao a prilikom pretresa njegovog ranca, pronađeno je oko 150 grama heroina.

Inspektori su potom upali i u kuću osumnjičenog Srbina i uhapsili ga. Prilikom ptretresa pronađena je još izvesna količina narkotika, ali nije navedeno koja vrsta i koja količina. Takođe je pronađen i vazdušni pištolj, izvesna količina novca za koji se sumnja da potiče od trgovine narkoticima, a zaplenjeni su i kompjuteri i mobilni telefoni.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)