SLATKI MLADENČIĆI "MLADENCIMA U ČAST": U Smederevu na praznik održana tradicionalna izložba slatkih i slanih proizvoda (FOTO)

N. Ž.

22. 03. 2023. u 15:45

U holu Centra za kulturu, danas na Mladence, održana je tradicionalna izložba slatkih i slanih proizvoda, koje su pripremile i izložile članice Udruženja žena sa teritorije grada Smedereva.

СЛАТКИ МЛАДЕНЧИЋИ МЛАДЕНЦИМА У ЧАСТ: У Смедереву на празник одржана традиционална изложба слатких и сланих производа (ФОТО)

Foto: N. Ž.

Na ovoj jedinstvenoj izložbi, pod nazivom "Mladencima u čast", mogli su da se vide i probaju tradicionalni slatki i slani proizvodi koji se pripremaju za današnji praznik, a najpopularniji su takozvani "mladenčići" koji se pripremaju u čast mladenaca koji su u prvoj godini braka.

Inače, i Srpska pravoslavna crkva danas slavi Mladence kao pomen na Svetih četrdeset  mučenika sevastijskih postradalih za veru Hristovu 320. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ENGLESKA U VELIKOJ PANICI: Šta ćemo ako se Srbija sad povuče sa EURO 2024?!