TATJANA PRVA STIGLA DO KRSTA: Više od 60 plivača na Bogojavljenje u Zrenjaninu (FOTO)

B.G.

19. 01. 2023. u 13:18

SUNČANO i pravo prolećno vreme izmamilo je nekoliko hiljada Zrenjaninaca na jezero u centru grada ispod Malog mosta, gde je više od 60 učesnika, tačno u podne, zaplivali za časni krst.

ТАТЈАНА ПРВА СТИГЛА ДО КРСТА: Више од 60 пливача на Богојављење у Зрењанину (ФОТО)

Foto: B.Grujić

Prva je u tradicionalnoj Bogajevljenskoj trci, do krsta doplivala Zrenjaninka Tatjana Rešković.

  - Presrećna sam, prija mi sve ovo i nije mi bilo teško da u hladnoj vodi, pored toliko džentlmena, prva stignem do časnog krsta - kratko je prokomentarisala Tatjana, ne skrivajući osmeh zadovoljstva.

Za časni krst, osim Tatjane i još jedne mlade dame iz Zrenjanina, plivali su otac i dva sina iz familije Ulemek, rođena braća, kao i meštani okolnih sela Ečka, Kumane, Taraš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)