MLADI SRPSKI TENKISTI NA OBUCI: Pogledajte kako se osposobljavaju za dužnosti na oklopnim "zverima" naše armije (FOTO)

Novosti online

14. 06. 2022. u 00:15

VOJNICI generacije "mart 2022" roda oklopnih jedinica nalaze se u završnoj fazi osposobljavanja za dužnosti na tenkovima i borbenim oklopnim vozilima pešadije.

МЛАДИ СРПСКИ ТЕНКИСТИ НА ОБУЦИ: Погледајте како се оспособљавају за дужности на оклопним зверима наше армије (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Reč je o specijalističkoj obuci vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka kojima zbog kompleksnosti obučavanja ova faza obuke traje deset nedelja.

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu, oni se osposobljavaju za dužnosti nišandžija i vozača na tenkovima M-84 i borbenim vozilima pešadije M-80A. Prethodno su, pre prelaska na borbena sredstva, prošli obučavanje na trenažerima, koji omogućavaju individualnu obuku i obuku posada za izvršavanje vatrenih i taktičkih zadataka u svim uslovima.

Vojnicima sada predstoji realizacija školskih i bojevih gađanja iz naoružanja roda, kao i upravljanje borbenim vozilima u terenskim uslovima, kako bi bili u potpunosti osposobljeni za obavljanje dužnosti na tenku i borbenom vozilu pešadije.

Specijalistička obuka vojnika na služenju vojnog roka završava se proverom osposobljenosti za izvršavanje zadataka u okviru posluga, posada i timova, a nakon toga sledi obučavanje za realizaciju kolektivnih zadataka i uključivanje u život i rad jedinica Vojske Srbije do završetka služenja vojnog roka.

BONUS VIDEO: FK-3 IZBLIZA - Pogledajte kako izgleda najnovije pojačanje Vojske Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna