"NIDEK" OTVORIO KANCELARIJU U NOVOM SADU: Japanski gigant donosi u Srbiju investiciju vrednu dve milijarde evra

Z. G.

08. 04. 2021. u 19:07

JAPANSKI industrijski gigant „Nidek“, koji u Srbiju donosi investiciju vrednu dve milijarde evra, otvorio je danas svoju kancelariju na Spensu u Novom Sadu, objavio je na svom instagram nalogu gradonačelnik Miloš Vučević, napominjući da proizvodnja u „Nidekovoj“ novosadskoj fabrici kreće krajem sledeće godine.

НИДЕК ОТВОРИО КАНЦЕЛАРИЈУ У НОВОМ САДУ: Јапански гигант доноси у Србију инвестицију вредну две милијарде евра

Foto: Novosti

Fabrika za potrebe automobilske industrije u prvoj fazi zaposliće 300 ljudi a prostiraće se na 26.000 kvadratnih metara, napomenuo je Vučević i dodao da će grad samo na osnovu kupoprodaje građevinskog zemljišta prihodovati oko milijardu dinara.

- Ova kompanija planira da u Novom Sadu do 2026. godine otkupi još 16 hektara zemljišta za dalje faze investicije. Pošto će proizvodnja u prestižnoj fabrici zahtevati visok procenat obrazovanog osoblja, verujem da je ovo fantastična prilika za naše mlade i da je treba iskoristiti - napisao je gradonačelnik Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo narednih sedam dana plaćati benzin i dizel