RESORNO ministarstvo pokrenulo je proceduru za izmenu Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, kako bi se privuklo više investitora, povećala rudna renta, obezbedila veća zaštita zdravlja ljudi i životne sredine, ali i povećalo učešće tog sektora u BDP-u zemlje sa 1,9 na 3,5 odsto, u narednih nekoliko godina.

Komentari (2)

Nebojša Berak

27.01.2021. 18:30

Pametan vodja naroda bi se i zaduzio i sam eksplatisao za svoju drzavu i narod ili bi makar dao na primer Kinezima 50%50% a da oni sve investiraju. Na zalost kod nas seide sa bezobrazno malim i sramno niskim rudnim rentama, tako da ovih 200 milijarsi je za nas maksimalno 6 milijardi a godisnje to nije ni 100 miliona. A tek recimo prerada rude litijuma, pa proizvodnja baterija i akumulatora ovde i tako i za sve ostalo Srbiju bi preporodilo. Nema skupog kredita ako se pametno investira, ali je problem da ocigledno nemamo pametne i sposobne da postupe na ovakav nacin da shvate da SAMO OPSTE DOBRO DONOSI POJEDINACNO DOBRO. Tako su Kanadjani, Australijanci, Amerikanci koji su pokrali ili kupili kradene informacije sa podacima o rudnim nalazistima srbi prigrabila prava i prodala ih za milijarde dolara. A GDE SMO MI? Stalno nesto kuakmo kako je nrko pre nas nesto uradio lose. Pa ako je uradio lose slesi hapsenje, ponistavanje losih sporazuma i ugovora zarad interesa naroda i drzave. Zivela Srbija.

zaplanjac

27.01.2021. 18:32

svima je poznato da je srbija bogata ali neiskoriscena,tako je i sa babickom gorom koja je uvreme rimljana imala rudnik bakra a vervatno i zlata koji im je sluzio za kovacnicu novca koja je isto bila u planini babickoj gori. trebalo bi to da ispitaju cija je to duznost. taj rudnik se nalazio negde oko vrha kriva buka prema zalanju.