FIRMA "GIFTY.RS" DEMANTUJE DA KRŠI PROPISE Reagovanje na tekst na sajtu "Novosti"

E.B.T.

29. 12. 2020. u 16:00

POVODOM teksta objavljenog na sajtu "Novosti", u kojem je prenet spisak prodavaca koji krše propise i nelegalno rade na društvenim mrežama, a koje su evidentirale potrošačke organizacije, reagovala je firma "Gifty.rs".

ФИРМА GIFTY.RS ДЕМАНТУЈЕ ДА КРШИ ПРОПИСЕ Реаговање на текст на сајту Новости

Foto: Depositphotos

Obratili su nam se putem imejla, ističući da su sve navedene informacije o njihovom preduzeću, objavljene u tekstu pod naslovom "Crna lista prevaranata", netačne. Oni tvrde da proizvode prodaju isključivo na zvaničnom sajtu, a da društvene mreže koriste za promociju.

- Potpuno je netačno da podaci o firmi treba da se nalaze na društvenim mrežama, već treba na zvaničnom prodajnom mestu, u našem slučaju na sajtu - navode u dopisu. - Naša firma je osnovana 2017. godine i proizvode ne prodajemo na društvenim mrežama, već putem naše zvanične veb prodavnice www.gifty.rs.

Iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije, koja je napravila spisak trgovaca koji ne posluju u skladu sa propisima, kažu da ostaju pri svojim tvrdnjama.

- Svi koji se nalaze na našoj listi ne poštuju Zakon o elektronskoj trgovini - ističe Marko Dragić iz NOPS. - Ista firma se obratila i nama. Oni smatraju da je dovoljno što su njihovi podaci navedeni na sajtu. Mišljenje našeg pravnog tima je da njihovo tumačenje nije u skladu sa zakonom i da podaci moraju da budu jasno istaknuti i na društvenim mrežama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?