DVE TREĆINE KOMPANIJA NASTAVIĆE DA INVESTIRA: Godišnje istraživanje Američke privredne komore Srbije

E.B.T.

09. 12. 2020. u 20:51

DVE trećine kompanija članica Američke privredne komore Srbije planira dodatno da investira u našoj zemlji, što govori o njihovom očekivanju brzog oporavka nakon prestanka pandemije.

ДВЕ ТРЕЋИНЕ КОМПАНИЈА НАСТАВИЋЕ ДА ИНВЕСТИРА: Годишње истраживање Америчке привредне коморе Србије

Foto: N. Fifić

Ovo pokazuju rezultati godišnjeg istraživanja te organizacije o poverenju i zadovoljstvu investitora predstavljeni na današoj onlajn konferenciji „Osmo prolazno vreme: e-progres“.

-Više od polovine kompanija, 56 odsto, očekuje u 2021. godini povećanje obima poslovanja i rast, dok 30 procenata planira nova zapaošljavanja – rečeno je na konferenciji. – U odnosu na očekivanja koja su imali za prošlu godinu, sada 20 odsto manje firmi veruje da će ostvariti rast, a za 30 procenata je niži nivo očekivanja po pitanju zapošljavanja.

Zaposlenost u ovoj godini, kako je navedeno, nije smanjena zahvaljujući pomoći Vlade Srbije. Najveći izazov 70 odsto kompanija vidi u nepredvidivisti pandemije. Čak 82 procenta misli da će pomoć države biti potrebna i u 2021. godini. Članice ove organizacije smatraju da podrška treba da bude usmerena ka najpogođenijim sektorima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)