NIJE STIGLA NIJEDNA PONUDA: "Delti" još skup "Sava centar"

Z. R.

25. 09. 2020. u 12:00

NIJE stigla nijedna ponuda na poziv za prikupljanje pismenih ponuda za kupovinu "Sava centra".

НИЈЕ СТИГЛА НИЈЕДНА ПОНУДА: Делти још скуп Сава центар

Foto K. Mihajlović

Potencijalni kupci trebalo je do danas da dostave izjave o zainteresovanosti i uplate depozit od 2,1 milion evra. Početna cena za kupovinu "Sava centra" bila je 21,9 miliona evra, a novi vlasnik bi bio u obavezi da uloži još najmanje 50 miliona evra u njegovu obnovu. 

Posle neuspešne prodaje Sava centra 21. avgusta, kada nijedan investitor nije poslao svoje pismo o zainteresovanosti, Grad Beograd ponovo je oglasio prodaju "Sava centra". Ovaj put, početna cena je bila niža za 5,5 miliona evra. 

Prodaja obuhvata objekat u Ulici Milentija Povića, kao i katastarsku parcelu ukupne površine 29.374 kvadrata. Uslov za učestvovanje u prodaji bila je uplata depozita od 2,1 milion evra. 

Kompanija "Delta Holding" koja je u više navrata iskazivala zainteresovanost za kupovinu ovog objekta, juče je saopštila da nisu učestvovali na ponovljenom tenderu. 

- Ponuđena cena od 21,9 miliona evra i ulaganje od 60 miliona evra, koje naši konsultanti smatraju neophodnim, čine ovu investiciju neisplativom u razumnom roku - smatraju u "Delti". - I dalje smo spremni da svojom investicijom "Sava Centar" učinimo modernim i funkcionalnim kongresnim centrom, koji će Beogradu doneti velike poslovne skupove i kulturne događaje, sa više od 5.000 posetilaca. Takvo poslovanje "Sava Centra" donelo bi korist brojnim preduzećima i pružaocima usluga u Beogradu, a gradu i državi povećane uplate u budžet kroz rast prihoda od PDV-a. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić