SRBIJA je u utorak iz budžeta isplatila 11,41 miliona evra po osnovu zajmova iz perioda sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, rečeno je Tanjugu u Narodnoj banci Srbije.

Komentari (2)

Radnik

16.09.2020. 12:34

To su u najvećoj meri krediti iz vremena vlada Milke Planinc i Branka Mikulića, dakle nakon Titove smrti. Oni su uzimani za investicije u kojima uživamo i dan danas. Podigla ih je velika i jaka država i trebalo je odavno da budu isplaćeni , ali je Slobodan Milošević rešio da, umesto kredita, vraća nacionalno dostojanstvo. Zbog toga ostadosmo i bez dostojanstva i bez para.

Đole

17.09.2020. 01:16

Cela Jugoslavija je uživala od tih Titovih zajmova , Sarajevo Olimpijada , mostovi i železnice u Hrvatskoj i CG , na Kosovu , luke na Jadranu . Preduzeća u Sloveniji , Makedoniji troškovi amiji po celoj Jugi , hoteli po Dalmaciji za odmor radnja i mnogo više . Kad su se Republike odcepike svaka je zadržala što je imala sem duga koji Srbija ima za decenije da otplaćuje . Zato im ni dinar ne treba dati od prodaje Ambasada s obzirom kako i danas gledaju da nas rascepaju . Kome takve komšije trebaju dobili su šta su tražili nek se sad dave u svom bogatstvu .