KORAK PO KORAK: Kako otvoriti novi račun - Prvo izmirite obaveze, pa onda promenite banku

V. N.

28. 08. 2020. u 21:00

KORISNIK penzije koji želi da promeni tekući račun, kako bi mu penzija na vreme bila uplaćena na novi račun otvoren kod druge banke, trebalo bi da najpre zatvori postojeći, a da zatim u željenoj banci otvori novi.

КОРАК ПО КОРАК: Како отворити нови рачун - Прво измирите обавезе, па онда промените банку

Foto: "Novosti"

Takođe, nakon otvaranja novog računa, službi za isplatu penzija potrebno je dostaviti potvrdu o novom tekućem računu.

KORAK 1

Korisnik koji želi da promeni banku i otvori tekući račun u drugoj potrebno je da najpre banci preko koje je isplaćivan novac dostavi potvrdu o svim izmirenim obavezama. Odnosno da ne postoje nikakva dugovanja koja će sprečiti ovu transakciju. Kao i da nabavi potvrdu o saglasnosti banke sa promenom načina isplate.

KORAK 2

Zatim je potrebno pribaviti obrazac sa ovlašćenjem, odnosno potvrdu o saglasnosti banke sa promenom načina isplate. Sve potrebne obrasce možete izvaditi u filijali banke preko koje je isplaćivan novac.

Foto: "Novosti"

KORAK 3

Pošto ste izmirili sva dugovanja i zatvorili račun, sa svim potrebnim potvrdama možete otići u novu izabranu filijalu kako biste prebacili svoj tekući račun i otvorili novi.

KORAK 4

Sa otvorenim novim računom, ili prebačenim starim u novu filijalu, dobićete potvrdu koju treba da dostavite službi za isplatu penzija u nadležnoj filijali. Odnosno najbližoj službi filijale prema mestu prebivališta.

Foto: "Novosti"

KORAK 5

Ukoliko korisnik penzije ne postupi tako, Fond neće imati blagovremeno podatke o novom tekućem računu, pa će naredna uplata penzije ići na stari tekući račun. Banka je u skladu sa ugovorom dužna da ova sredstva vrati Fondu.

Isplata vraćene penzije obavlja se na novi tekući račun korisnika penzije u narednom terminu isplate penzije, nakon obrade podataka iz dostavljenog ovlašćenja, odnosno potvrde o novom tekućem računu, koje je korisnik penzije dostavio u službu za isplatu penzija u nadležnoj filijali, odnosno službi filijale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dvojezične državne škole sve traženije, a jedna se uskoro otvara i u Beogradu na vodi!