MINISTARKA ĐEDOVIĆ PUSTILA U RAD NOVOIZGRAĐENU TRAFOSTANICU MRČAJEVCI: Kvalitetnije snabdevanje građana je cilj ulaganja države (FOTO)

Novosti online

25. 05. 2024. u 19:20

MINISTARKA rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović pustila je u rad danas, u prisustvu gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, novoizgrađenu trafostanicu u Mrčajevcima koja će omogućiti sigurnije snabdevanje električnom energijom za stanovnike u ovom kraju.

МИНИСТАРКА ЂЕДОВИЋ ПУСТИЛА У РАД НОВОИЗГРАЂЕНУ ТРАФОСТАНИЦУ МРЧАЈЕВЦИ: Квалитетније снабдевање грађана је циљ улагања државе (ФОТО)

Foto: MRE

- Hvala svim građanima Mrčajevaca koji su danas došli da nas pozdrave i uveličaju puštanje u rad trafostanice koja je izuzetno važna za sve ljude koji žive ovde i u okolnim mesnim zajednicama. Sigurnije i pouzdanije snabdevanje električnim energijom dobiće više od 13.500 stanovnika, kao i dosta mladih privrednika, ratara, voćara i stočara koji doprinose razvoju ovog kraja - rekla je ministarka.

Foto: MRE

Ona je naglasila da je kvalitetnije snabdevanje građana cilj zbog kojeg je država započela istorijska ulaganja u niskonaponsku mrežu u celoj Srbiji.

- Građani imaju direktan dodir sa niskonaponskom mrežom i zbog toga smo započeli istorijske investicije prošle godine kako bi osigurali bolje i pouzdanije snabdevanje da bi smanjili prekide u napajanju posebno kada počne nevreme ili druge nepredviđene situacije - rekla je Đedović Handanović.

Đedović Handanović je istakla da je u prethodnih godinu dana izgrađeno ili zamenjeno više od  720  trafostanica širom zemlje.

- Danas smo pustili u rad novu trafostanicu i zahvalna sam ljudima na strpljenju i razumevanju, a mi smo završili ono što smo građanima obećali. Svi ovde ugrađeni transformatori proizvedeni u Srbiji - rekla je ministarka.

Foto: MRE

Ukazala je da je u okolini Čačka postavljeno više od 2.200 betonskih stubova za kvalitetnije snabdevanje i napajanje električnom energijom, kao i da je rekonstruisano gotovo 200 kilometara niskonaponske mreže.

Foto: MRE

- Svi ovi radovi idu u prilog tome da možemo da priključimo više korisnika na mrežu, što je važno za privredu, aerodrom i autoputeve. U Pakovraću je u toku završatak izgradnje nove trafostanice. U toku su nikada veća ulaganja u niskonaponsku mrežu u Čačku, svemu onome što znači život za građane - rekla je ona.

Foto: MRE

Đedović Handanović je dodala da do sada postavljeno više od 240.000 pametnih brojila širom zemlje i da će se taj posao nastaviti.

- Počeli smo sa postavljanjem pametnih brojila koji su važni za smanjenje gubitaka, automatsko i digitalno upravljanje mrežom kako bismo bili efikasniji i smanjili greške u očitavanju brojila. Nastavljamo sa postavljanjem pametnih brojila i u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji, Beogradu i Novom Sadu - rekla je ministarka.

Foto: MRE

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da su meštani Mrčajevaca duže od pet decenija čekali izgradnju nove tranfostanice.

- Za meštane 17 mesnih zajednica u Mrčajevcima i okoline Čačka ovo je veoma važno s obzirom da su decenijama imali probleme sa napajanjem. Od sada će 13.500 korisnika imati sigurnije snabdevanje a očekujem da će taj broj biti i veći - rekao je on.

BONUS VIDEO: GDE NEMA REPUBLIKE SRPSKE I SRBIJE, NEMA NI SLOBODE: Milorad Dodik na Saboru “Krušedolska zvona"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)