NAJVAŽNIJI CILJ SU NOVE FABRIKE I NOVA RADNA MESTA Momirović u Jagodini: Austrija je bitan privredni partner Srbije (FOTO)

Милица Шкорић
Milica Škorić

05. 03. 2024. u 16:08

EKONOMSKA politika koju vodi Vlada Republike Srbije dovela je do toga da je Srbija danas apsolutni lider u ovom delu Evrope kada je reč o prilivu stranih direktnih investicija koje su u 2023. godini iznosile više od 4,5 milijardi evra, što je rast od 2 odsto u odnosu na 2022. godinu, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas u Jagodini otvorena nova fabrika kompanije Schiebel Antriebstechnik GmbH.

НАЈВАЖНИЈИ ЦИЉ СУ НОВЕ ФАБРИКЕ И НОВА РАДНА МЕСТА Момировић у Јагодини: Аустрија је битан привредни партнер Србије (ФОТО)

Foto: MUST

Obraćajući se povodom otvaranja fabrike Schiebel Components u industrijskoj zoni u Jagodini, ministar Tomislav Momirović je podvukao da je podrška privatnom sektoru prioritet ekonomske politike Vlade, a najvažniji cilj su nove fabrike i nova radna mesta.

Foto: MUST

- Austrija je bitan privredni partner Srbije – među petnaest najvažnijih partnera u trgovini robom, deset najvažnijih kada govorimo o trgovini uslugama i treći najveći partner u ukupnim stranim investicijama. Svi znamo šta znači za jednu državu kada austrijske kompanije u njoj otvaraju svoja predstavništva i proizvodne kapacitete, jer osim prihoda i novih radnih mesta donose i nove tehnologije i znanja, inovacije i dobru poslovnu praksu. Danas je u Srbiji aktivno preko 800 kompanija koje su osnovale pravna i fizička lica iz Austrije, i za poslednjih četrnaest godina Austrija je investirala u Srbiji oko 3,2 milijarde evra i otvorila više od 22 hiljade radnih mesta - zaključio je ministar Momirović.

Foto: MUST

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?