MUP NALOŽIO VANREDNU KONTROLU: Na Aerodromu Nikola Tesla u toku provera svih putnika, moguća kašnjenja letova (FOTO/ VIDEO)

Novosti online

21. 01. 2024. u 18:44

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Republike Srbije naložilo je danas popodne vanredni pregled odlaznog terminala Aerodroma Nikola Tesla Beograd.

МУП НАЛОЖИО ВАНРЕДНУ КОНТРОЛУ: На Аеродрому Никола Тесла у току провера свих путника, могућа кашњења летова (ФОТО/ ВИДЕО)

Foto: D. Milovanović

Razlog je greška u praćenju redovnih tokova dolaznih putnika od strane nadležnih službi beogradskog aerodroma. U toku je evakuacija svih putnika iz zgrade i svi oni moraće ponovo da prođu bezbednosnu kontrolu koju su već jednom prošli, saznaje nezvanično "Blic".

Usled pomenutog vanrednog pregleda, moguće je da će doći do odstupanja u planiranom redu letenja u večerašnjem i sutrašnjem jutarnjem talasu saobraćaja Er Srbije. Očekuje se da će pojedini letovi u jutarnjem talasu kasniti i do dva časa.

Do problema u bezbednosnoj kontroli na aerodromu je došlo, navodno, kada su putnici koji su doleteli iz Severne Makedonije po sletanju ušli u autobus koji ih je greškom odvezao na pogrešan gejt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Tako su završili u tranzitnom delu, u kom nisu smeli da se zateknu jer Severna Maledonija ne pripada grupi zemalja koje imaju neophodne dozvole za to.

To je međunarodno pravilo i od njega nema odstupanja.

Putnici iz Skoplja su zaustavljeni i moraće naknadno da prođu sve bezbednosne kontrole pre nego što normalno funkcionisanje putničkog saobraćaja na aerodromu bude nastavljeno.

Procenjeno je da će obustava trajati najmanje dva sata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)