DRŽAVA ČUVA ZANATE: Stižu subvencije za očuvanje i razvoj tradicionalnih poslova

Tanjug

20. 12. 2023. u 17:02

REŠENjEM Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine dodeljene su državne subvencije za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata za 23 firme, a za ovu svrhu je izdvojeno osam miliona dinara.

ДРЖАВА ЧУВА ЗАНАТЕ: Стижу субвенције за очување и развој традиционалних послова

ODLUČILI Daće koncesije na 30 godina, Foto A. Stanković

Kako je navedeno na sajtu Ministarstva, dodeljeno je 10 subvencija za svrhu zapošljavanja, za šta je opredeljeno 2,4 miliona dinara i 13 subvencija za promociju proizvoda i usluga tradicionalnih zanata, kroz organizaciju radionica i obuka edukativnog karaktera, namenjenih drugim privrednim subjektima ili zainteresovanim licima.

Za promociju proizvoda i usluga tradicionalnih zanata opredeljeno je 5,6 miliona dinara. Na konkurs za dodelu subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata, koji je trajao od 29. novembra do 6. decembra, pristigao je 41 predlog projekta.

BONUS VIDEO: ŽENE ĆE SPASITI I STARE ZANATE - Kruševljanka Jelena Veljković najbolja obućarka Centralne Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost