POTPISAN UGOVOR O GRADNJI STANOVA U KRALJEVU: Rok za završetak 20 meseci

E.B.T.

09. 11. 2023. u 15:41

PRIPREMNI radovi na izgradnji stambenog objekta 2 sa 86 stanova u Dositejevoj ulici u Kraljevu počeće u ponedeljak, a ugovor o gradnji ovih stanova, u okviru obnove posle zemljotresa 2010. godine, potpisan je danas u Vladi Srbije.

ПОТПИСАН УГОВОР О ГРАДЊИ СТАНОВА У КРАЉЕВУ: Рок за завршетак 20 месеци

G.Šljivić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da je rok za završetak ovih stanova 20 meseci i da se nada da će biti ispoštavan.

- Stanovi će biti moderni i lepši od prethodnih – rekao je Vesić. - Ljudi dugo čekaju na njih, jer projekat jedno vreme nije rađen očekivanom dinamikom.

On očekuje da će treća i četvrta faza radova biti realizovane brže, a radiće se zajedno sa gradom Kraljevom .Ugovor o izvođenju radova na izgradnji stambenog objekta 2 i uklanjanju sedam oštećenih stambenih objekata u sklopu realizacije projekta stambene obnove od posledica zemljotresa u Dositejevoj ulici u Kraljevu-faza 2, potpisali su ministar Vesić, predsednik Privremenog organa grada Kraljeva Predrag Terzić i direktor firme Ljuba Invest iz Paraćina koja će izvoditi radove.

Predsednik Privremenog organa grada Kraljeva Predrag Terzić je istakao da današnje potpisivanje ugovora mnogo znači za sve stanovnike naselja pored gimnazije u Dositejevoj ulici u Kraljevu.

- Prva zgrada sa 106 stanova izgrađena je po svim modernim standardima i stanari žive u stanovima koji su veći nego njihovi prethodni, a cena kvadrata za dodatnu površinu je iznosila 400 evra, što je ispod tržišne cene – rekao je Terzić. - Verujem da će i nova zgrada sa 86 stanova biti urađena dobro, da će stanovi biti moderni i bolji od prethodnih, koji su bili u zgradama izgrađenim neposredno nakon Drugog svetskog rata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?