UPOREDILI SMO CENE U SRBIJI I HRVATSKOJ: Koliko koštaju namirnice u Srbiji, a koliko u regionu (FOTO)

Novosti online

19. 09. 2023. u 16:11

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić najavio je pojeftinjenje velikog broja namirnica u našoj zemlji.

УПОРЕДИЛИ СМО ЦЕНЕ У СРБИЈИ И ХРВАТСКОЈ: Колико коштају намирнице у Србији, а колико у региону (ФОТО)

Foto: P. Milošević

Na listi 37 proizvoda koji će pojeftiniti, nalaze se suncokretovo ulje, brašno, mleko, krompir, testenine... Građani će po nižim cenama moći da kupe i sredstva za ličnu higijenu. A jako bitna stavka u budžetu roditelja koji imaju malu decu - pelene, ubuduće će, takođe, biti jeftinije.

Uporedili smo cene namirnica u Srbiji i Hrvatskoj.

Foto: Novosti


U novom talasu pojeftinjenja, u okviru akcije "Bolja cena", litar suncokretovog ulja u Srbiji će koštati 1,22, dok je njegova akcijska cena u Hrvatskoj 1,72 evra. Cena kilograma brašna TIP 500 iznosiće u našoj zemlji 0,42, dok je u Hrvatskoj 0,8 evra. Za litar mleka u Srbiji treba izdvojiti 0,81, a u Hrvatskoj 1,03 evra.

Velika razlika u cenama sredstava za ličnu higijenu

Litar šampona u Srbiji će moći da se kupi za 0,68, dok u Hrvatskoj on košta čak 3,49 evra.

Cena paste za zube kod nas je 0,84, dok je u Hrvatskoj 2,99.

Brašno TIP 400, šećer beli kristal, jaja su među proizvodima koji su već jeftiniji u našoj zemlji, nego u komšiluku.

Podsetimo, predsednik Vučić objavio je novu listu namirnica, na kojoj se nalazi 37 proizvoda, kojima će cena biti snižena.

- To su dobre vesti za ljude, građane. Mi smo to uradili iz još jednog razloga, mi smo targetirali one proizvode koji najviše utiču na stopu inflacije, želimo da stopu inflacije spustimo na ispod osam odsto do kraja godine - rekao je on.

Prvo pojeftinjenje koje je već sprovedeno u objektima koji učestvuju u akciji "Bolja cena", najavljeno je osmog septembra i obuhvatalo je 20 proizvoda.

Akcija počinje u sredu

Od srede, 20. septembra, akcija „Bolja cena – cena za narod“ biće proširena za još 16 novih kategorija proizvoda i to: brašno TIP 500 i TIP 400, suncokretovo ulje, kiselo mleko, margarin, sirni namaz, crni luk, pasulj, kupus, pašteta, viršle, smrznuti grašak, džem, keks, pasta za zube i sapun.

Akcija će trajati do 31. decembra, a proizvodi koji su deo akcije u prodavnicama će biti jasno označeni znakom „Bolja cena“ kako bi potrošačima bilo lakše da ih nađu na polici i kupe.

U okviru akcije „Bolja cena – cena za narod“, koja je počela 13. septembra i koja će trajati sve do 31. decembra 2023. na konstantnom režimu „akcije“ nalazi se sledećih 36 kategorija: mleko, jogurt, sir beli kriška, jabuke, krompir, testenina, pileće meso (trup), salama u omotu, bezalkoholni napici, kafa, hrana za bebe, šampon za bebe, kupka za bebe, dečije pelene, šampon za odrasle, kupka za odrasle, toalet-papir, higijenski ulošci, deterdžent za pranje sudova, deterdžent za pranje veša, brašno TIP 500 i TIP 400, suncokretovo ulje, kiselo mleko, margarin, sirni namaz, crni luk, pasulj, kupus, pašteta, viršle, smrznuti grašak, džem, keks, pasta za zube i sapun.

BONUS VIDEO: VELIČANSTVEN PRIZOR U NIŠU: Srbi se okupili da proslave Dan srpskog jedinstva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)