Kompanija Milco d.o.o isplaćuje jednokratnu pomoć zaposlenima: Radnici uz platu dobijaju i 300 maraka

Promo

05. 09. 2023. u 10:00

Kompanija Milco d.o.o i njen direktor Bojan Cvijetić radnicima će uz avgustovsku platu dati i 300 maraka jednokratne pomoći kako bi svojoj deci obezbedili stvari za početak školske godine.

Компанија Milco d.o.o исплаћује једнократну помоћ запосленима: Радници уз плату добијају и 300 марака

Foto: Promo

Osim toga, kompanija  Milco d.o.o pomoći će i Domu „Rada Vranješević” u vidu donacija.

Direktor Bojan Cvijetić je istakao da Milco d.o.o kao kompanija ulaže resurse u svoje ljudstvo i vodi računa o svojim uposlenicima i pored ekonomske krize i inflacije koja je velika, kao i smanjenja tražnje za robom koju prodaju.

– Zbog opšte situacije u Evropi i recesije smanjena je potražnja u našoj grani, pa smo odlučili našim radnicima, firme Milco d.o.o, dati jednokratnu pomoć od 300 maraka uz platu, naravno koju će dobiti 1. septembra, koja je uvek prvoga, od kada je i osnovana firma 1989. godine. Plata nikada nije kasnila. I mi uz tu platu želimo da damo njima dodatni vid pomoći, da bi oni mogli decu pripremiti da idu u školu, kao i za drva – rekao je Cvijetić.

Ulaganje u ljudske resurse

Pored toga, dodaje da je bilo u javnosti različitih spekulacija oko firme Milco d.o.o i oko njihovog poslovanja. 

– Da li radimo, ne radimo, da li smo zatvoreni, nismo zatvoreni… Nismo zatvoreni, mi radimo, opstali smo i nastavljamo dalje sa radom. Imali smo kontrole. U zadnjih 16-17 meseci imali smo 10 kontrola. Nije uočena nikakva veća nepravilnost u radu, normalno da i dalje radimo. Ulažemo konstantno u ljudske resurse i u zadnjih 15 meseci primili smo još pet radnika. I dalje smo otvoreni za primanje novih ljudi, kako fizičkih radnika, tako i visokoobrazovanih kadrova. Obratili smo se i Ekonomskom fakultetu u Banjaluci da nam studenti dođu na praksu, da rade i da ih onda primimo u stalni radni odnos – ističe Cvijetić.

On je naveo da će kompanije Milco d.o.o za Novu godinu preći u novi distributivni centar, koji su završili i u koji su uložili ogroman kapital i znanje. 

– Distributivni centar se prostire na površini od 25.000 kvadrata, gde imamo halu veličine 5.000 kvadrata i kancelarijskog prostora od oko 6.000 kvadrata. U taj centar prelaze obe firme – i Milco d.o.o i „21. maj”. Ovaj prostor će biti najmoderniji na ovim prostorima. Hteo bih ovom prilikom da se zahvalim i Opštini Laktaši i gospodinu Miroslavu Bojiću, gradonačelniku, koji su nam dali podršku oko administracije, dozvola. Sve je išlo brzo i efikasno i ovim putem im se zahvaljujem. Opština Laktaši je imala sluha za privrednike i baš je idealna za otvaranje firmi – istakao je Cvijetić. 

Foto: Promo

Humanitarne akcije

Navodi da rade konstantno humanitarne akcije. Jednu su imali na leto, a u planu je i jedna na jesen.

– Ovog leta smo uradili jednu humanitarnu akciju za Dom „Rada Vranješević”, gde smo deci kupili patike i opremu. Firma još nije u mogućnosti da poveća plate radnicima; trebalo bi i to biti do Nove godine. To bih voleo da naglasim, ali ćemo kao i našim radnicima pomoći ponovo na jesen deci u Domu „Rada Vranješević”. Deci ćemo kupiti neophodnu garderobu za jesen, udžbenike, sveske… – kaže Cvijetić.

U planu za dalje imaju gradnju novih hala, koje će se nalaziti u blizini trenutne lokacije. Žele da grade hale u kapacitetu od 5.000 kvadrata na proleće.

Kompaniju Milco d.o.o je 1989. godine osnovao otac Bojana Cvijetića. Godine 2000. je njegov otac napravio objekte u kojima se trenutno nalazi kompanija, a 2023. godine Bojan Cvijetić je napravio nove objekte, koje planira da ostavi svom sinu Marku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja