VUČIĆ: Bistrica projekat od najvećeg značaja za južnozlatiborski kraj

Tanjug

31. 07. 2023. u 12:18

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je izgradnja hidroelektrane Bistrica projekat od najvećeg značaja za ceo južnozlatiborski okrug, i da će taj objekat biti od najvećeg značaja za celu Republiku.

ВУЧИЋ: Бистрица пројекат од највећег значаја за јужнозлатиборски крај

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

On je na pitanje novinara o rekonstrukciji državnog puta Bistrica-Uvac, rekao da će to biti od velike važnosti i za manastir Uvac, pošto će jedna od stanica gondole biti u manastiru, ali da je Bistrica najveći projekat za taj kraj.

- Mislili smo da će to koštati 700 miliona evra, ali koštaće milijardu i 200 miliona. Ministarka energetike ide u Japan da razgovara sa 'Džajkom' oko finansiranja projekta, to će biti od velike važnosti za ceo južnozlatiborski kraj, za balansiranje energije, potrebni su nam ti izvori obnovljive energije - rekao je Vučić.

On je istakao da je ''toliko već novca izdvojeno'' za kraj južno od Zlatibora, i da će to ''izgledati sasvim drugačije''.

- Nama je potrebno da molimo privatne investitore, da imamo Marianu, da imamo Despića, ne može država sve. Oni su postali svetski uspešni, vratili se u svoju zemlju i tu ulažu - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave