INVESTITORE ZANIMA SRBIJE: Konferencija o rastućim ekonomijama

S. B.

09. 06. 2023. u 14:02

DELEGACIJA Republike Srbije koju su činili predstavnici Narodne banke Srbije i Ministarstva finansija sastala se u Londonu sa 75 investitora. Prisustvovali su konferenciji o rastućim tržištima koju je organizovao JP Morgan. Investitori su se detaljno raspitivali o makroekonomskim kretanjima u Srbiji.

ИНВЕСТИТОРЕ ЗАНИМА СРБИЈЕ: Конференција о растућим економијама

Foto PKS

- Zajednička ocena svih investitora bila je da su makroekonomski fundamenti Srbije odlični i da Srbija odavno zaslužuje investicioni rejting - navodi se u saopštenju NBS.

- Ističu Srbiju kao veoma pozitivan primer zemlje koja je mnogo postigla u prethodnim godinama, koja je i tokom prethodne tri godine isprepletane krizama dokazalada zna kako da održi stabilnost iostane na putanji rasta, zahvaljujući kredibilnim politikama. Ocenjuju da je preduzetosve što je moglo da se uradi kako bi se ekonomija sačuvala od negativnih efekata jakih globalnih šokova.

Kao posebno važno ističu inačin i brzinu reakcijena početku krize u Ukrajini, kada je neizvesnost bila ogromna, što je očuvalo neophodnopoverenje u nosioce politika. Time je pokazan kapacitet i model reakcije na izazove, što je garancija da će stabilnost biti očuvana u svim uslovima.

Pozdravljaju i novi set mera koje je najavio predsednik Republike Srbije, kao i odličnu koordinaciju monetarne i fiskalne politike. Ističu kredibilnu monetarnu politiku, dobru fiskalnu politiku, visoke devizne rezerve, snažne i rasprostranjene strane direktne investicije po čemu je Srbija već decenijuprepoznatljiva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave