GRADI SE PETLJA JAKOVO: Potpisan aneks ugovora

E.B.T.

31. 05. 2023. u 16:48

ANEKS ugovora o izgradnji petlje Jakovo potpisali su danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, v.d. direktora JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak i direktor kineske kompanije „CCCC“  Jang Dong, u prostorijama opštine Surčin.

ГРАДИ СЕ ПЕТЉА ЈАКОВО: Потписан анекс уговора

Putevi Srbije

Projekat izgradnje petlje u Jakovu je vredan više od 3,3 miliona dolara, investitor je Javno preduzeće „Putevi Srbije” a izvođač radova kineska kompanija „China Communications Construction Company Ltd. (CCCC)“.

Buduća petlja Jakovo će omogućiti brži pristup autoputu Miloš Veliki ne samo stanovnicinma Jakova i drugih naselja opštine Surčin, već i industrijskoj zoni u Jakovu, a sam centar Surčina zaštititi od tranzitnog i teretnog saobraćaja, što će smanjiti gužve i povećati bezbednost svih učesnika u saobraćaju – navodi se u saopštenju „Puteva Srbije“

Ukupna dužina projektovanih saobraćajnica iznosi 2.235 kilometara, a površina kolovoza ulivno-izlivnih saobraćajnica i proširenja zaustavne trake autoputa je 11.230 kvadratnih metara.

Planirana je izgradnja  jednosmernih saobraćajnica širine kolovoza šest metara i bankina od 1,50 metara – navodi se u saopštenju. - Predviđena je i ugradnja traka za usporenje i ubrzanje kretanja vozila na delu zaustavne trake u profilu autoputa. Postojeća zaustavna traka širine 2,50 i 0,50 metara se pretvara u izlivnu i ulivnu traku širine 3,50 i 0,50 metara. Dužina traka za ubrzanje ili usporenje kretanja vozila je 25 metara. Širina ulivne i izlivne rampe je šest metara.

Potpisivanju je prisustvovali predstavnici  resornog ministarstva, grada Beograda, izvođača i projektanta, kao i lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona