MINISTAR MALI PODELIO SJAJNE VESTI: Izgradnja Nacionalnog stadiona i novog Ekspa počinje do kraja godine

Tanjug

15. 04. 2023. u 10:19

MINISTAR finansija Siniša Mali najavio je da će izgradnja Nacionalnog stadiona i novog najmodernijeg Ekspo centra od 150.000 metara, u Surčinu, početi do kraja godine.

МИНИСТАР МАЛИ ПОДЕЛИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Изградња Националног стадиона и новог Експа почиње до краја године

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Mali je rekao za Tanjug da će se novi Ekspo centar nalaziti odmah preko puta Nacionalnog stadiona, kao i da su na toj lokaciji već krenuli radovi na obezbeđivanju neophodne infrastrukture.

- Mi ćemo izgraditi potpuno novi Ekspo, odmah pored Nacionalnog stadiona, već su krenuli radovi na izgradnji infrastruktrure, već se pravi kamp i radnici su tamo i očekujemo u narednih desetak, petnaestak dana da će i konkretni radovi da krenu. Sada se nasipa zemlja, dovodi se trafo stanica, kanalizacija, vodovod i sve što je neophodno i očekujem da ćemo do kraja godine krenuti u izgradnju Nacionalnog stadiona i tog novog Ekspa - naveo je Mali.

Ministar Mali, koji je predsednik Radne grupe za vođenje postupka kandidature grada Beograda za međunarodnu specijalizovanu izložbu EXPO Belgrade 2027, podsetio je da je nedavno otvoren i autoput od Surčina do Novog Beograda i dodao da će sa leve strane biti izgrađen i novi stadion.

- Beograd to zalužuje, šta god da neko kaže mi jesmo regionalni centar, vodeća ekonomija u regionu i hoćemo da imamo taj sajamski prostor koji odgovara jednom lideru u regionu - naglasio je Mali.

Na pitanje zašto je važno da Beograd i naša zemlja dobiju organizovanje te izložbe 2027, Mali je istakao da bi to bila velika stvar, ne samo za Srbiju, već i ceo region.

- Velika je borba, to bi bila velika čast i stvar, to bi bio vrh jedne uspešne ekonomske politike i reformi, posle oko 15 godina, jer smo krenuli 2012. godine u reforme. Kada bismo bili domaćin te specijalizovane izložbe, ceo region postaje centar sveta te godine. Očekujemo oko dva ili tri miliona posetilaca, 110 ili 120 zemalja bi imalo svoje štandove i predstavljanje u Srbiji - rekao je Mali.

Organizovanje izložbe bi bilo, dodaje, ogromno priznanje za sve što Srbija radi i prilika za dalju promociju i potpuno novi brend i sliku naše zemlje.

Napomenuo je da imamo četiri protivkandidata i da se svakog dana borimo da na najbolji način predstavimo našu zemlju i glavni grad.

Mali je izrazio očekivanje da će Srbija to uspeti, kao što je uspela i da izgradi brzu prugu, u šta je malo ko verovao.

- Da nije bilo odgovorne ekonomske politike ne bi bili u mogućnosti da se kandidujemo da budemo domaćini Ekspa, sada to možemo. Ako radite na pravi način, nijedan san nije nedostižan - poručio je Mali.

Beograd i Srbija su, u okviru kandidature za Međunarodnu specijalizovanu izložbu Expo 2027, 12. aprila u Parizu bili domaćini simpozijuma za delegate Međunarodnog biroa za izložbe (BIE), koji je  organizovan kako bi predloženi koncept, odnosno tema "Igra(j) za čovečanstvo - sport i muzika za sve", što detaljnije bio predstavljen  delegatima Biroa.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)