"ZEMLJE VODE NEZAVISNU POLITIKU": Kremlj se oglasio povodom odluke pojedinih zemalja o smanjenju proizvodnje nafte

Novosti online

03. 04. 2023. u 13:47

RUSIJA je u stalnom kontaktu sa zemljama članicama OPEK plus i to je uobičajen proces, komentarisao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov odluku niza zemlja OPEK plus o smanjenju proizvodnje nafte od maja do kraja 2023. godine.

ЗЕМЉЕ ВОДЕ НЕЗАВИСНУ ПОЛИТИКУ: Кремљ се огласио поводом одлуке појединих земаља о смањењу производње нафте

Foto Shutterstock

- Rusija je u stalnom kontaktu sa nizom drugih zemalja članica OPEK plus, to je uobičajen proces i ništa više od toga. Zemlje u ovom slučaju vode nezavisnu politiku - rekao je Peskov.

Izjavio je da je nezadovoljstvo pojedinih država, smanjenjem proizvodnje nafte u Rusiji i Sudijskoj Arabiji, njihova lična stvar. Na ovaj način je prokomentarisao nezadovoljstvo Bele kuće odlukom Saudijske Arabije da zajedno sa Rusijom smanji proizvodnju nafte.

- Mi se orijentišemo na odluke koje donose zemlje koje prerađuju naftu. U ovom slučaju je važna pozicija i OPEK plus i OPEK-a. U interesu svetske energetike je održavanje svetskih cena nafte i naftnih derivata na odgovarajućem nivou. Na to treba da se orijentiše - dodao je on.

Rusija je ranije objavila da će smanjiti proizvodnju nafte samo u martu, ali je ta odluka produžena do kraja juna. Juče je i niz drugih zemalja članica Alijanse, uključujući i Saudijsku Arabiju objavilo, da će dobrovoljno smanjiti proizvodnju nafte preko onih obaveza koje imaju u okviru OPEK plusa.

Proizvodnja će iznositi 500 hiljada barela dnevno od maja do kraja 2023. godine.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!