KINESKI HAITIAN STIŽE U RUMU: Proizvodiće 250 mašina za brizganje plastike godišnje

Novosti online

27. 01. 2023. u 10:54

KOMPANIJA Haitian Mašineri u Rumi će graditi fabrički kompleks za proizvodnju industrijskih injekcionih mašina i mašina za sečenje i livenje. Kompleks je planiran u radnoj zoni Rumska petlja, na parceli od oko 250.000 m2, a u planu je proizvodnja od ukupno 250 mašina godišnje, vidi se iz idejnog rešenja projekta koje je izradio beogradski Mašinoprojekt kopring.

КИНЕСКИ ХАИТИАН СТИЖЕ У РУМУ: Производиће 250 машина за бризгање пластике годишње

Foto: Jutjub/Absolute Group of Companies

Vlasnik kompanije koja je registrovana u Rumi u aprilu prošle godine je kineski Haitian Plastiks Mašineri Grup, koji je proletos sa Opštinom potpisao ugovor o prodaji zemljišta.

Ova kineska grupacija, najveći svetski proizvođač mašina za brizganje pod pritiskom, najavila je tada da će u fabriku uložiti 100 miliona dolara i da će u Rumu dovesti četiri industrije - proizvodnju mašina za brizganje, CNC mašina, mašina za livenje pod pritiskom i automatizaciju.

Cilj im je da postignu kapacitet proizvodnje od 2.500 mašina za brizganje, preneo je sajt Opštine Ruma.

Kompanija je sada podnela zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu projekta, koji je na javnom uvidu u Opštini Ruma od juče pa do 6. februara.

Proizvodni program industrijskog kompleksa Haitian u Rumi, navodi se u projektu, predstavljaće industrijske injekcione mašine i mašine za sečenje (VMC mašine), a planirani godišnji kapacitet proizvodnje je 160 mašina za injektovanje plastike, 60 CNC mašina za sečenje i 30 mašina za proizvodnju livenih elemenata.

Kao sirovina će se koristiti metalni profili i metalni odlivci.

Radnici će raditi u dve smene od po 8 sati, u objektima ukupne bruto površine od 68.000 m2.

U planu je gradnja proizvodne hale, upravne zgrade, ali i centra za rekreaciju zaposlenih sa restoranom, sportskih terena, fontane.

Kompleks će imati i postrojenje za tretman tehnoloških otpadnih voda, kao i skladišta otpada, hemikalija i ulja.

Planirano je i oko 297 parking mesta i gradnja unutrašnjih saobraćajnica.

Ova investicija ocenjena je kao najveća u Rumi u poslednje tri decenije. Kako je prilikom potpisivanja ugovora rekla predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić, kineska kompanija će zaposliti oko 300 radnika, sa projektovanom prosečnom zaradom od 650 do više od 1.000 EUR, a otvaranje fabrike biće šansa i za domaće dobavljače s obzirom na to da će se u Rumi proizvoditi složene mašine sa dosta delova.

Generalni direktor Haitiana Sun Jiming izjavio je da cilj investicije uspostavljanje nove proizvodne baze sa dobrim vezama sa Riječkom lukom i auto-putem za Evropu, odakle svojom mašinerijom mogu pokriti tržišta Evrope, Rusije, Turske, Bliskog istoka, Indije pa čak i Sjedinjenih Američkih Država.

(Ekapija)

BONUS VIDEO: VRTU POD ZAŠTITOM DRŽAVE VRAĆAJU MLADOST - Prvi put posle 75 godina obnova gradskog parka u Vršcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JEDAN OD NAJTRAŽENIJIH HOTELA U HURGADI: Hotel Continental 5* je nadaleko čuven po usluzi i kvalitetu, proverite zašto