ZAVRŠEN NAJVEĆI PROJEKAT: Nekoliko kineskih provincija prešlo na nuklearno grejanje

Novosti online

21. 11. 2022. u 09:19

NEKOLIKO kineskih provincija pokrenulo je projekte grejanja na nuklearnu energiju kako bi se smanjilo zagađenje životne sredine i osiguralo snabdevanje energijom dok temperature padaju.

ЗАВРШЕН НАЈВЕЋИ ПРОЈЕКАТ: Неколико кинеских провинција прешло на нуклеарно грејање

V.Ć.

Tokom proteklih godina, Kina je bila posvećena prelasku na čistu energiju dok zemlja preduzima konkretne napore da smanji emisiju gasova sa efektom staklene bašte.

Projekat za grejanje na nuklearnu energiju Haijang, najveći kineski projekat nuklearnog grejanja, koji koristi toplotu proizvedenu nuklearnom energijom na ekološki pogodan način, zagreva bez ugljenika prvi grad u zemlji.

Prema Državnoj korporaciji za ulaganje u energiju, novi sistem grejanja stavljen je u rad ranije ove nedelje u gradu Haijangu u istočnoj provinciji Šandungu, nekoliko dana pre planiranog početka četvoromesečnog zimskog perioda grejanja.

Kao prvi kineski komercijalni i najveći projekat nuklearnog grejanja, nuklearna elektrana Haijang čini 92,8 procenata ukupnog kapaciteta nuklearnog grejanja u zemlji, koji iznosi 365 megavata (MW), obezbeđujući čistu energiju za više od 200.000 stanovnika.

(Kineska medijska grupa)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri