SVE UGROŽENE GRUPE RADNIKA U FIJATU ZAŠTIĆENE: Sindikati najavljuju štrajk, a nisu dostavili spiskove

Novosti onlajn

17. 06. 2022. u 10:27

TRUDNICE, porodilje, majke sa decom do pet godina kao i osobe sa invaliditetom koji su zaposleni u Fijatu biće zaštićeni, saznaje se u Vladi Srbije.

СВЕ УГРОЖЕНЕ ГРУПЕ РАДНИКА У ФИЈАТУ ЗАШТИЋЕНЕ: Синдикати најављују штрајк, а нису доставили спискове

Foto: D. Balšić

Panika oko ugroženih socijalnih grupa u kragujevačkom Fijatu pravi se bez potrebe, a najodgovorniji za to su predstavnici radnika i sindikata koji još nisu dostavili spisak svih osoba koje spadaju u ove kategorije.

Vlada Srbije još nije dobila spisak svih osoba koje spadaju u ugrožene kategorije jer ga predstavnici radnika i sindikata još nisu dostavili i pored toga što je država to od njih tražila već na prvom sastanku.

Izvori Informera iz Vlade Srbije kažu da su uprkos tome što još nije dostavljen spisak, sve osobe i pored toga zaštićene i da nemaju razloga za brigu. 

Podsećamo, predstavnici radnika i sindikata Fijata najavili su proteste jer su pregovori sa Vladom Srbije navodno propali. Iz Vlade su demantovali ovu vest.

- Pregovori nisu prekinuti niti su propali. Sindikati i predstavnici radnika krše inicijalni dogovor koji je postignut, a to je da će Vlada Srbije izaći sa predlogom za radnike koji ne prihvate ponuđeni program nakon što kompanija Fijat završi proces registracije radnika za rad u inostranstvu - navode u Vladi.

Podsećaju da je rok za prijavu radnika za rad u inostranstvu produžen do ponedeljka, 20. juna, a nakon isteka tog roka Vlada bi trebalo da izađe sa predlogom.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati