"SJAJNA VEST ZA SRBIJU" Mali: SB usvojila novi petogodišnji plan partnerstva sa Srbijom - Još jedna potvrda dugogodišnjeg predanog rada

Novosti online

27. 05. 2022. u 12:16

SJAJNA vest za Republiku Srbiju - Svetska banka usvojila je novi petogodišnji plan partnerstva sa našom zemljom, koji predviđa finansijska sredstva od milijardu dolara i temelji se na makroekonomskoj stabilnosti koju je Srbija stekla uz značajne napore, saopštio je ministar finansija Siniša Mali.

СЈАЈНА ВЕСТ ЗА СРБИЈУ Мали: СБ усвојила нови петогодишњи план партнерства са Србијом - Још једна потврда дугогодишњег преданог рада

Foto: Instagram

- To je još jedna potvrda našeg dugogodišnjeg predanog, posvećenog rada, koji je pre svega usmeren na očuvanje i unapređenje životnog standarda građana, što je bilo posebno vidljivo tokom pandemije i sada kada se rešavaju ozbiljni problemi koje izazivaju potresi na globalnom nivou. Novi program pruža našoj zemlji podršku za ostvarenje bržeg, zelenijeg, otpornijeg rasta i većeg stepena inkluzije. Posebno me raduje to što program pruža podršku za povezivanje Srbije sa drugim ekonomijama u regionu, što će doprineti snažnom jačanju ne samo srpske, već i ekonomija regiona u celosti. Saradnja sa Svetskom bankom za nas je od posebnog značaja jer će se uložiti zajednički napori da se dalje unapređuje poslovno okruženje, razvoj tržišta kapitala, i mobilizacija dugoročnog razvojnog finansiranja. Pre svega, mislim na obezbeđivanje zelenog i održivog rasta i pristupu finansiranju i pomoći domaćim kompanijama da se uključe u globalne lance vrednosti. To bi trebalo da još više podstakne investicije, kao i rast naše ekonomije i osigura našu poziciju kao zemlje koja pobeđuje, uprkos izazovima - objavio je Mali na svom Instagram profilu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)